Connect with us

Ελλάδα

ΑΣΕΠ – ΟΑΕΔ: Προσλήψεις για εργασιακούς συμβούλους, λήγουν οι αιτήσεις

Published

on

Οι  αιτήσεις  στην προκήρυξη ΣΟΧ1/2022 του ΑΣΕΠ για την πρόσληψη 540 νέων εργασιακών συμβούλων, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου στον ΟΑΕΔ, λήγουν σήμερα.

Οι εργασιακοί σύμβουλοι που θα προσληφθούν θα εργαστούν στον ΟΑΕΔ με σύμβαση οκτάμηνης διάρκειας, με δυνατότητα παράτασης για άλλους οκτώ μήνες και δυνατότητα εκ νέου παράτασης για άλλους οκτώ μήνες.

Οι θέσεις εργασίας αφορούν τα καταστήματα ΚΠΑ2 του ΟΑΕΔ καθώς και τα Γραφεία Εργασίας Ειδικών Κοινωνικών Ομάδων του Οργανισμού και κατανέμονται σε όλη την Ελλάδα, όπως φαίνεται και στην προκήρυξη παρακάτω.

Οι αιτήσεις υποβάλλονται μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλη του Δημοσίου με κωδικούς taxisnet. Οι προσλήψεις των εργασιακών συμβούλων στον ΟΑΕΔ, πραγματοποιούνται στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0» και με χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης NextGenerationEU.

Τι κάνει ένας «εργασιακός σύμβουλος»

Η ειδικότητα που ζητείται στην προκήρυξη του ΑΣΕΠ για τον ΟΑΕΔ είναι «ΠΕ ή ΤΕ Εργασιακών Συμβούλων» και η κατανομή των 540 θέσεων αφορά στο σύνολο της χώρας, αποσκοπώντας στην παροχή υψηλής ποιότητας υπηρεσιών προς το εργατικό δυναμικό και τις επιχειρήσεις σε όλη την ελληνική επικράτεια.

Τα καθήκοντα της ειδικότητας ΠΕ ή ΤΕ Εργασιακών Συμβούλων είναι η προετοιμασία και η υποστήριξη των ανέργων για την ένταξη ή την επανένταξή τους στην αγορά εργασίας, η αντιστοίχιση ή η σύζευξη του προφίλ του αναζητούντος εργασία με το περίγραμμα της προσφερόμενης θέσης εργασίας από τις επιχειρήσεις, καθώς και η παροχή υπηρεσιών και υποστήριξης για όλα τα θέματα προσφοράς και ζήτησης εξειδικευμένου ανθρώπινου δυναμικού.

Οι νέοι εργασιακοί σύμβουλοι θα ενταχθούν στο εξειδικευμένο προσωπικό του ΟΑΕΔ και θα ενισχύσουν τις δράσεις του Οργανισμού για την προώθηση της απασχόλησης και την αποτελεσματικότερη σύζευξη προσφοράς και ζήτησης στην αγορά εργασίας.

Δείτε ΕΔΩ την προκήρυξη

Ροή ειδήσεων

Advertisement