Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Μεγάλο «χτύπημα» της Αστυνομίας του Αγρινίου σε κύκλωμα απατεώνων με πανελλήνια δράση

Published

on

Για μεγάλη επιτυχία της Αστυνομίας του Αγρινίου κάνουν λόγο πληροφορίες του agrinionews.gr.

H Yποδιεύθυνση Ασφάλειας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ακαρνανίας εξάρθρωσε δυο εγκληματικές οργανώσεις, αποτελούμενες από άτομα Ρομά, που εμπλέκονται σε 195  απάτες σε όλη τη χώρα από τις οποίες αποκόμισαν όφελος περίπου ενός εκατομμυρίου ευρώ.

Οι αστυνομικές αρχές ερεύνησαν μεθοδικά τις σχετικές πληροφορίες και σήμερα οργάνωσαν νομότυπες αστυνομικές επιχειρήσεις σε Αθήνα, Κόρινθο, Τρίπολη και Άργος.

Στα πλαίσια των ερευνών προσήχθησαν αρκετά άτομα και συνελήφθησαν επτά που πλέον κρατούνται στο Αγρίνιο.

Η δικογραφία εμπλέκει 52 τουλάχιστον άτομα, 12 από τα οποία αντιμετωπίζουν κακουργηματικού χαρακτήρα κατηγορίες για διαφθορά και ξέπλυμα μαύρου χρήματος. 40 άτομα εξάλλου αντιμετωπίζουν κατηγορίες πλημμεληματικού χαρακτήρα.

Η δράση του κυκλώματος φέρεται να ξεκίνησε από τον περασμένο Αύγουστο στην περιοχή του Αγρινίου και επεκτάθηκε σε πολλές περιοχές της χώρας.

Τα μέλη των δυο συμμοριών εμπλέκονται σε τηλεφωνικές απάτες  παριστάνοντας άλλοτες τους λογιστές και άλλοτε άλλες…ειδικότητες ενώ εμφανίζονταν τακτικά ως αγοραστές διαφόρων αντικειμένων που διάβαζαν σε αγγελίες και υπέκλεπταν τραπεζικούς κωδικούς των πωλητών αφαιρώντας στη συνέχεια χρήματα από τους λογαριασμούς τους.

Για την υπόθεση αναμένονται αύριο επίσημες και αναλυτικές ανακοινώσεις των τοπικών αστυνομικών αρχών.

Ροή ειδήσεων

Advertisement