Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

ΖΑΪΜΗΣ: Προχωράμε με ομοφωνία για τη μεγάλη επένδυση στο Χελμό

Published

on

Σύγκληση απόψεων σχετικά με την τελική διατύπωση της νέας διακήρυξης για την μεγάλη επένδυση, των 18,3 εκατ. ευρώ στο Χελμό, με χρηματοδότηση από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, είχαμε χθες μεταξύ της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και του Δήμου Καλαβρύτων.

Αντικείμενο της συνάντησης την οποία προήδρευσε ο Αντιπεριφερειάρχης Φωκίωνας Ζαΐμης και συμμετείχαν ο Δήμαρχος Καλαβρύτων Αθανάσιος Παπαδόπουλος αλλά και στελέχη των Τεχνικών Υπηρεσιών της Περιφέρειας και μέλη της ΑΕ-ΟΤΑ του Χιονοδρομικού Κέντρου, ήταν η ολοκλήρωση της δημόσιας διαβούλευσης του διεθνούς μειοδοτικού διαγωνισμού για την αναβάθμιση και εκσυγχρονισμό των εγκαταστάσεων στο Χελμό.
«Με εντολή και του Περιφερειάρχη ο οποίος απουσιάζει στο εξωτερικό, μεταφέραμε την απόφαση της Περιφέρειας να μην βγει στον αέρα εκ νέου ο διαγωνισμός αν δεν υπάρχει ομοφωνία με όλα τα μέρη. Προς το παρόν μελετάμε τις επισημάνσεις που έγιναν στα πλαίσια της δημόσιας διαβούλευσης αλλά και τις παρατηρήσεις του δήμου και του Χιονοδρομικού. Ήδη γνωρίζουμε τις απαιτήσεις του Χιονοδρομικού από προηγούμενη συνάντηση και στόχος είναι να καταλήξουμε ώστε ο διαγωνισμός να προχωρήσει άμεσα» τόνισε ο κ. Ζαΐμης.
Ο δήμος, σύμφωνα με πληροφορίες, ζητά να προστεθούν κάποιες τεχνικές παρεμβάσεις ενώ υπηρεσιακά αναφέρεται ότι, λόγω της ανατίμησης των πρώτων υλών, ο διαγωνισμός δεν θα τροποποιηθεί (με εξαίρεση κάποιες δομές για ΑμΕΑ) προκειμένου να υπάρξει όσο το δυνατόν μεγαλύτερη ανταπόκριση από τεχνικές εταιρείες.
Επιπλέον παρεμβάσεις θα μπουν σε νέα εργολαβία ώστε να καλυφθεί με αυτόν τον τρόπο η ανατίμηση των υλικών και η αύξηση του κόστους των απαιτούμενων παρεμβάσεων.
ΠΑΝ.ΣΑΚ.

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement