Connect with us

Χωρίς κατηγορία

“Καλοθελητές” βάζουν ανάχωμα-Νέες αντιδράσεις από την Συντονιστική Eπιτροπή Αγώνα για την υπογειοποίηση του τρένου

Published

on

Αιτία πολέμου χαρακτηρίζουν την οποιαδήποτε άλλη επιλογή, πλην της υπογειοποίησης του τρένου, τα μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα.

Σε ανακοίνωση των συλλόγων Ρίου, Καστελοκάμπου, Παραλίας Προαστίου “Δροσιά”, Παραλίας Προαστίου “Δράση”, Μποζαϊτίκων, Αγυιάς Τερψιθέας, Αγίου Διονυσίου, Ζαβλανίου και Παμμικρασιατικού, που πρόσκεινται φιλικά στη δημοτική αρχή, αναφέρεται πως “νέοι και παλιοί «καλοθελητές» καταγράφουν για μια ακόμα φορά τις δήθεν επιστημονικές απόψεις τους, περί της υπογειοποίησης του τρένου στην πόλη μας. Ανακαλύπτουν ως δια μαγείας, ότι η πόλη μας διασχίζεται από ποταμούς και δρόμους ίσως! Κρίμα για την επιστημονικότητά τους.
Η επιστήμη δεν υπακούει στις εκάστοτε οικονομικές, επιχειρηματικές, πολιτικές φωνές, διότι τότε παύει να είναι επιστήμη και μεταμορφώνεται σε φερέφωνο κάποιων συμφερόντων.
Οριστικά και αμετάκλητα επιστήμονες έχουν καταλήξει ότι η υπογειοποίηση του τρένου στην Πάτρα και μάλιστα από το Ρίο, είναι απολύτως εφικτή και εύκολα πραγματοποιήσιμη».
Υιοθετώντας τις απόψεις που έχουν εκφραστεί, κατά καιρούς, τόσο από τον Δήμαρχο Κώστα Πελετίδη, όσο και από άλλα στελέχη της δημοτικής αρχής, υποστηρίζοντας ότι με άλλες επιλογές, πλην της υπογειοποίησης;
-Η πόλη θα κοπεί στα δύο, ενώ καθίσταται ανώφελη η παραχώρηση του θαλασσίου μετώπου στο δήμο καθώς θα πάει …περίπατο και η περιβόητη ανάπλαση!!!
Για παράδειγμα και για να καταλάβουμε όλοι τι θα συμβεί. Στα Μποζαίτικα, κλείνει η οδός Διγενή Ακρίτα. Όταν το τρένο περάσει π.χ. από την Αγυιά, δύο μόνο κάθετοι δρόμοι θα φτάνουν ως την παραλία. Προβλέπονται δύο ισόπεδες διαβάσεις, μια στην Πέντε Πηγαδίων και μια στην Αγ. Κωνσταντίνου. Όλοι οι υπόλοιποι δρόμοι θα τερματίζουν στα τείχη του ΟΣΕ, ενώ το ίδιο θα συμβεί και στις υπόλοιπες περιοχές της πόλης.
Καταλήγοντας αναφέρουν: «Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να αδιαφορεί για τις επιπτώσεις που έχει μια τέτοια έκβαση, για την ποιότητα της ζωής των κατοίκων της πόλης μας.
Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να περιφρονεί την διαχρονική διεκδίκηση του Πατραϊκού λαού, της Δημοτικής Αρχής και του Δημοτικού Συμβουλίου, των μαζικών φορέων της πόλης και τον Πολεοδομικό Σχεδιασμό της.
Το διαχρονικό αίτημα για σύγχρονο τρένο με υπογειοποίηση της σιδηροδρομικής γραμμής που θα επηρεάσει την Πάτρα για εκατονταετίες την λειτουργία του προαστιακού και την δημιουργία Γραμμικού Πάρκου, πεζοδρόμων και ποδηλατόδρομου. Είναι ρεαλιστικό και άμεσα εφαρμόσιμο, είναι το συμφέρον του Πατραϊκού λαού σήμερα, αλλά και των γενιών που έρχονται.
Στηρίζουμε το πλαίσιο διεκδίκησης της Δημοτικής Αρχής για την ικανοποίηση των αναγκών της πόλης μας και των κοινωνικών αναγκών»

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement