Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Στο εδώλιο για την …κεραία-Δικάζονται την Τρίτη ο εντατικολόγος της ΜΘΕ Παίδων, Α. Ηλιάδης και ο πρόεδρος του Συλλόγου Αγυιάς, Γ. Μαντάς

Published

on

Στο εδώλιο του κατηγορουμένου στα δικαστήρια της Πάτρας θα καθίσουν την Τρίτη 22 Μαρτίου γνωστοί Πατρινοί από την Έξω Αγυιά της Πάτρας γιατί το 2018 κινητοποιήθηκαν ενάντια στην εγκατεστημένη κεραία κινητής τηλεφωνίας στην οδό Γιαννίδου.

Πρόκειται για τον γνωστό και προσφιλή ιατρό, εντατικολόγο της ΜΕΘ Παίδων του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Πάτρας Ανδρέα Ηλιάδη και τον Πρόεδρο του Εξωραϊστικού Συλλόγου Αγυιάς Γιάννη Μαντά που κατηγορούνται για φθορά ξένης περιουσίας και εξύβριση.

Τα μέλη του Συλλόγου Πολιτών Πάτρας για την προστασία της Υγείας από την Η/Μ Ακτινοβολία, δηλώνουν την αμέριστη συμπαράστασή τους στους κατοίκους της Έξω Αγυιάς που διώκονται γιατί συμμετείχαν σε κινήσεις διαμαρτυρίας ενάντια στις κεραίες κινητής τηλεφωνίας.

Όπως αναφέρουν σε σχετική τους ανακοίνωση «κρίνουμε ότι η δίωξη και οι κατηγορίες που αντιμετωπίζουν οι συμπολίτες μας αυτοί, στόχο έχουν να τρομοκρατήσουν τα κινήματα των πολιτών της Πάτρας προκειμένου να καμφθούν οι τοπικές κινητοποιήσεις των κατοίκων ενάντια στην αυθαιρεσία των εταιρειών κινητής τηλεφωνίας, που με τις συνεχείς εγκαταστάσεις κεραιοσυστημάτων έχουν δημιουργήσει ένα τοξικό ηλεκτρομαγνητικό νέφος, διαρκώς αυξανόμενο στον αστικό ιστό της πόλης μας.

Και αυτό συμβαίνει την ίδια εποχή που έχουν πολλαπλασιαστεί οι επιστημονικές έρευνες που δημοσιεύονται και καταδεικνύουν τις αρνητικές επιπτώσεις στην υγεία και στο περιβάλλον από την Η/Μ ακτινοβολία των σύγχρονων ασύρματων τηλεπικοινωνίων. Ζητάμε την άμεση άρση των κατηγοριών από τους συμπολίτες μας της Αγυιάς».

Ροή ειδήσεων

Advertisement