Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Αλυσίδα ζωής για τον μικρό Αποστόλη- Καλά νέα για τον 11χρονο πολυτραυματία από το Μεσολόγγι που νοσηλεύεται στην ΜΕΘ Παίδων

Γιατροί από το Μεσολόγγι, το Καραμανδάνειο, τον Άγιο Ανδρέα και το Ρίο έδωσαν μάχη για να σωθεί το παιδί

Published

on

 

Ευχάριστα είναι τα νέα για τον 11χρονο, που νοσηλεύεται στη ΜΕΘ Παίδων του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πατρών, μετά από σοβαρό τραυματισμό του με ποδήλατο.

Οι γονείς του 11χρονου πολυτραυματία είναι συγκινημένοι, οι προσευχές τους εισακούστηκαν και ο ανήλικος γιος τους, που είχε διασωληνωθεί μετά από ένα 6ωρο χειρουργείο, κατάφερε χθες το μεσημέρι να ξυπνήσει στην εντατική.

Η μάχη του παιδιού σε νοσοκομείο της Πάτρας συνεχίζεται, όμως τα πιο δύσκολα δείχνουν να έχουν περάσει.

Η ΜΕΘ Παίδων του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πατρών κλήθηκε να υποστηρίξει το τραυματισμένο παιδί, με τον εντατικολόγο Ανδρέα Ηλιάδη να εξηγεί για την σοβαρότητα της κατάστασης που κλήθηκε να αντιμετωπίσει ο ίδιος και η ομάδα του. Και όλα δείχνουν, πως ο μικρός Αποστόλης που είχε τραυματιστεί σοβαρά σε ατύχημα με το ποδήλατό του, φαίνεται ότι θα βγει νικητής στην πιο δύσκολη μάχη της ζωής του.

Α. ΗΛΙΑΔΗΣ: «ΕΙΜΑΙ ΔΙΠΛΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΜΟΥ ΧΑΜΟΓΕΛΑΕΙ»

«Είμαι ακριβώς δίπλα στον Αποστόλη και μου χαμογελάει. Έχουμε κάνει πολλές αποσωληνώσεις, αλλά ήταν κάτι ιδιαίτερο ο Αποστόλης. Αμέσως μας είπε ”ευχαριστώ” ο Αποστόλης, είναι πολύ ευγενικός» ανέφερε χθες σε δηλώσεις του ο κ. Ηλιάδης.

Ο Διευθυντής της ΜΕΘ Παίδων του ΠΓΝΠ εξέφρασε δημόσια συγχαρητήρια στην ομάδα των γιατρών, όχι μόνο από το Καραμανδάνειο, αλλά και από το νοσοκομείο του Άγιου Ανδρέα, καθώς όπως αποκάλυψε «για 6 – 7 ώρες προσπαθούσαμε να σώσουμε το χέρι του Αποστόλη».

Μιλώντας στον Νίκο Ευαγγελάτο ο κ. Ηλιάδης εστίασε στη σημασία της αλυσίδας ζωής που έγινε από τα νοσοκομεία της Πάτρας για σώσουν το χέρι του 11χρονου παιδιού.

Το παιδί μεταφέρθηκε αρχικά τη Μεγάλη Δευτέρα στο «Καραμανδάνειο» Νοσοκομείο Παίδων της Πάτρας με πολλαπλά τραύματα και κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις. Έγινε αμέσως εισαγωγή στο χειρουργείο που διήρκεσε έξι ώρες. Ειδικοί αγγειοχειρούργοι από το Γενικό Νοσοκομείο «Ο Άγιος Ανδρέας» αποκατέστησαν με μοσχεύματα την αρτηρία ενώ στο πολύωρο χειρουργείο συνέδραμαν και ορθοπεδικοί γιατροί. Αμέσως μετά, χθες τα ξημερώματα, η Μ.Ε.Θ. Παίδων του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πατρών κλήθηκε να υποστηρίξει το τραυματισμένο παιδί.

Το παιδί τραυματίστηκε όταν κάνοντας ποδήλατο σε περιοχή του Μεσολογγίου έχασε τον έλεγχο και «καρφώθηκε» σε μάντρα, με αποτέλεσμα να υποστεί πολλαπλά τραύματα.

 

Καρφώθηκε με το ποδήλατο στη μάντρα

Όλα συνέβησαν όταν το παιδί κάνοντας ποδήλατο σε περιοχή του Μεσολογγίου έχασε τον έλεγχο και “καρφώθηκε” σε μάντρα, με αποτέλεσμα να υποστεί πολλαπλά τραύματα.

Ο 11χρονος είχε μεταβεί με τη μητέρα του στο Μεσολόγγι τις τελευταίες ημέρες από την Αθήνα όπου διαμένει. Ευτυχώς, η κατάσταση της υγείας του δεν εμπνέει ανησυχία, όπως διαπίστωσαν οι γιατροί που το παρακολουθούν και οι γονείς του αγοριού που βρίσκονται συνεχώς στο πλευρό του, πήραν μια βαθιά ανάσα καθώς πέρασαν ώρες αγωνίας.

 

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement