Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Πάτρα: Καταιγιστικές εξελίξεις στην υπόθεση με τα τρία παιδιά – Έρχονται προσαγωγές ή συλλήψεις – Σε εξέλιξη δύο παράλληλες έρευνες

Published

on

 

Καταιγιστικές προβλέπονται οι εξελίξεις σχετικά με την υπόθεση του θανάτου των τριών παιδιών στην Πάτρα.

Αναφορές, επικαλούμενες στοιχεία από τις έρευνες, υποστηρίζουν ότι σύντομα, με βάση τα στοιχεία που έχει συγκεντρώσει και επαληθεύσει το Τμήμα Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής, ίσως εκδοθεί ένταλμα σύλληψης ή διαταχθούν προσαγωγές για περισσότερα από δύο άτομα.

Οι ίδιες πηγές απεξαρτούν τη διαδικασία αυτή από τα πορίσματα των ιατροδικαστών, προσθέτοντας ότι «είναι δύο παράλληλες ιστορίες που κάποια στιγμή θα συναντηθούν».

Σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν ήδη ολοκληρωθεί 12 καταθέσεις, 8 γιατρών και 4 νοσηλευτών, που θεωρούνται από τους αστυνομικούς, ως «άκρως διαφωτιστικές».

Από την πλευρά του, ο γενικός γραμματέας ειδικών φρουρών, Στράτος Μαυροειδάκος, μιλώντας στην ΕΡΤ, ανέφερε: «Υπάρχει ομάδα στο Ανθρωποκτονιών, η οποία είναι έμπειρη και όπως διαλευκάνθηκε το έγκλημα στα Γλυκά Νερά, έτσι και εδώ – αν υπάρχει εγκληματική ενέργεια – θα τη διαλευκάνουν. Δεν πιέζονται από τα ΜΜΕ, όπως έγινε και στην περίπτωση της απαγωγής Κυπαρίσση. Η Αστυνομία δεν προαναγγέλλει συλλήψεις».

Ο κ. Μαυροειδάκος υποστήριξε ότι «μεθοδικά υπάρχουν δύο έρευνες: Μία από το Ανθρωποκτονιών και μία από την άτυπη ομάδα των ιατροδικαστών που θα βγάλουν ένα πόρισμα. Αυτό το πόρισμα θα το πάρουν στα χέρια τους οι έμπειροι αξιωματικοί και θα υπάρχουν εξελίξεις. Όταν καλείται το Ανθρωποκτονιών σε μια υπόθεση, η υπόθεση αυτή τελειώνει».

Ο κ. Μαυροειδάκος τόνισε ακόμη ότι «θα υπάρχουν εξελίξεις μετά από μια πάρα πολύ καλή έρευνα της Αστυνομίας ώστε αν υπάρχει εγκληματική ενέργεια, αυτός που την έχει διαπράξει να οδηγηθεί στη Δικαιοσύνη» ενώ σημείωσε ότι έχουν γίνει λάθη στην υπόθεση. «Κι αυτό που ακούστηκε για τη μεταφορά των οργάνων του ενός εκ των παιδιών από τον πατέρα στην Πάτρα, αν έχει γίνει είναι απαράδεκτο και νομίζω ότι πρέπει να ζητηθούν ευθύνες για το τι έχει πάει λάθος», κατέληξε ο Στράτος Μαυροειδάκος.

Στην υπόθεση των τριών θανάτων αναφέρθηκε χθες και ο Γιώργος Λιάγκας, στην εκπομπή «Πρωϊνό» του ΑΝΤ1. Ανέφερε χαρακτηριστικά: «Δεν θα πρέπει να εντυπωσιαστούμε αν τα εντάλματα σύλληψης ή οι προσαγωγές είναι για παραπάνω από δύο άτομα…».

Έγκυρες πληροφορίες αναφέρουν ότι το τμήμα Ανθρωποκτονιών έχει ήδη βγάλει το δικό του συμπέρασμα το οποίο έχει «δέσει» με ακλόνητα στοιχεία.

Έτσι, λοιπόν, δεν αποκλείεται ακόμα και μέσα στις επόμενες ώρες η Εισαγγελία Αθηνών να εκδώσει ένταλμα σύλληψης για την υπόθεση.

Πηγές από την Αστυνομία αναφέρουν ότι υπάρχει ένα εύρημα των ιατροδικαστών που συνδέει τις τρεις υποθέσεις.

Ροή ειδήσεων

Advertisement