Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Γενική απεργία την Τετάρτη-Συγκέντρωση στις 10.30 το πρωί έξω από το Εργατικό Κέντρο

Published

on

«Ρολά» κατεβάζει μεθαύριο Τετάρτη δημόσιος και ιδιωτικός τομέας στο πλαίσιο της 24ωρης πανελλαδικής απεργίας που έχουν προκηρύξει ΑΔΕΔΥ και ΓΣΕΕ για την ακρίβεια και τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας.

Στην Πάτρα, στο πλαίσιο της απεργίας, έχει προγραμματιστεί συγκέντρωση στις 10.30 το πρωί έξω από το Εργατικό Κέντρο και θα ακολουθήσει πορεία.
Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του ΕΚΠ «διεκδικούμε, την επαναφορά της συλλογικής διαπραγμάτευσης της ΕΓΣΣΕ ως αφετηρία για την αύξηση του κατώτερου μισθού, διεκδικώντας 825€ κατώτερο μεικτό μισθό, κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη λαϊκής κατανάλωσης καθώς και του ΕΝΦΙΑ, να σταματήσουν οι διακοπές ρεύματος στα φτωχά λαϊκά νοικοκυριά και να γίνουν προσλήψεις μόνιμου προσωπικού με πλήρη δικαιώματα στην υγεία, την πρόνοια, την εκπαίδευση, στην τοπική διοίκηση και στους τομείς πολιτικής προστασίας».
Την απεργιακή κινητοποίηση στηρίζει και το Δ.Σ. του Συλλόγου Καταστηματαρχών Εστίασης & Αναψυχής Ν. Αχαΐας, ζητώντας πλαφόν στις τιμές ενέργειας και ειδικών φόρων κατανάλωση, πάγωμα οφειλών που δημιουργήθηκαν κατά την διάρκεια της πανδημίας, προγράμματα επιδότησης του μη μισθολογικού κόστους για την συγκράτηση των θέσεων εργασίας, μη επιστροφή των επιστρεπτέων προκαταβολών, μείωση του Φ.Π.Α στο 6%, κ.α.
Ο ΣΚΕΑΝΑ καλεί όλα τα μέλη του να δώσουν το δυναμικό παρόν στη διαμαρτυρία της Τετάρτης με σημείο συνάντησης Αράτου 21, κάτω από τα γραφεία του συλλόγου, στις 10:30 το πρωί, ενώ προαναγγέλλει και πιο δυναμική κινητοποίηση τις επόμενες ημέρες.

Ροή ειδήσεων

Advertisement