Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Τελευταίος αγώνας για έναν πρωταθλητή-Κηδεύεται την Τρίτη ο Χριστόφορος Δουραμάνης

Published

on

Στην φύση που τόσο λάτρευε έμελλε να αφήσει την τελευταία του πνοή ο 68χρονος Πατρινός πρωταθλητής σκαφών και έμπειρος δρομέας Χριστόφορος Δουραμάνης.

Ο τελευταίος αγώνας δρόμου που συμμετείχε, στην ορεινή Ναυπακτία, δυστυχώς, αποδείχθηκε μοιραίος για τη ζωή του.
Ήταν ο μοναδικός αγώνας που δεν πρόλαβε να τερματίσει ο έμπειρος αθλητής ορεινών διαδρομών. Η μοίρα του έπαιξε άσχημο παιχνίδι την ώρα που διέσχιζε μονοπάτι, με πλούσια βλάστηση και κάτω υπήρχε γκρεμός. Ο 68χρονος δρομέας έπεσε σε χαράδρα 100 μέτρων περίπου και εκεί άφησε την τελευταία του πνοή.
Το γεγονός συγκλόνισε την οικογένειά του, συγγενείς, φίλους και σύσσωμη την πατραϊκή κοινωνία, η οποία δεν μπορεί να πιστέψει πως ο Χριστόφορος Δουραμάνης έφυγε από τη ζωή. Η κηδεία του θα γίνει την Τρίτη στις 17.00 από τον Ιερό Ναό Παναγίας Αλεξιωτίσσης.
Τραγική ειρωνεία, ο αγώνας διοργανώθηκε για πρώτη φορά μετά από δύο χρόνια, λόγω της πανδημίας και ο ίδιος προετοιμαζόταν από την προηγούμενη εβδομάδα, κάνοντας προπονήσεις, για τη συμμετοχή του!

Η ανησυχία ξεκίνησε όταν ο 68χρονος Πατρινός αθλητής δεν έφτασε ποτέ στο σημείο του τερματισμού, με αποτέλεσμα να αρχίσουν οι αναζητήσεις. Η διαδρομή ήταν δύσβατη, η βλάστηση πλούσια και δεν αντελήφθη κανείς την πτώση του αθλητή. Σύμφωνα με πληροφορίες, στο σημείο που έπεσε είχε παραμείνει το καπέλο που φορούσε και έτσι εστίασαν τις έρευνες στο σημείο.
Η ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΤΗΣ 6ης ΕΜΑΚ
Το δύσκολο έργο του εντοπισμού και της ανάσυρσης ανέλαβε η Πυροσβεστική Υπηρεσία Ναυπάκτου και κλιμάκιο της 6ης ΕΜΑΚ Πατρών που έσπευσε στο σημείο νωρίς χθες το μεσημέρι. Στις 5:41 το Πυροσβεστικό Σώμα ανακοίνωσε πως ήταν σε εξέλιξη η επιχείρηση ανάσυρσης άνδρα από δύσβατο σημείο στην περιοχή Σκάλα Ναυπάκτου, στην οποία επιχειρούσαν 9 πυροσβέστες με 6μελές κλιμάκιο της Ομάδας Ορειβατικών Ερευνών Διάσωσης (Ο.Ο.Ε.Δ.) της 6ης ΕΜΑΚ Πατρών. Είχε κινητοποιηθεί το ΕΚΑΒ και ασθενοφόρο με διασώστες βρίσκονταν στο σημείο και σε ετοιμότητα. Οι δικοί του άνθρωποι αγωνιούσαν, αλλά δυστυχώς, λίγη ώρα αργότερα, ενημερώθηκαν για την τραγική κατάληξη. Ο 68χρονος εντοπίστηκε χωρίς τις αισθήσεις του, φέροντας πολλαπλές κακώσεις και όλα δείχνουν πως το τέλος του ήταν ακαριαίο.

Α. ΜΑΖΑΡΑΚΗΣ: «ΠΗΓΕ ΓΙΑ ΤΟ ΧΟΜΠΥ ΤΟΥ ΚΑΙ ΕΧΑΣΕ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ»
«Όταν πεθαίνει ένας φίλος, χάνεις τη γη κάτω απ’ τα πόδια σου. Νοιώθεις σαν να σου ξεριζώνουν την καρδιά», έγραψε ο γνωστός γιατρός και πρώην πρόεδρος του «Φειδιπίδη» Ανδρέας Μαζαράκης, για τον παιδικό του φίλο Χριστόφορο Δουραμάνη, με τον οποίο τους ένωναν πολλά.
«Με τον Χριστόφορο είμαστε φίλοι από τα παιδικά μας χρόνια. Πηγαίναμε μαζί στο 4ο Γυμνάσιο Πατρών και είμαστε αχώριστοι. Λάτρευε την φύση και τον αθλητισμό. Είναι φοβερό να πηγαίνει κάποιος σε αγώνες για να κάνει το χόμπι του και να χάνει τη ζωή του» ανέφερε στην «Γ» επιστρέφοντας από τον τόπο της τραγωδίας. Μάλιστα, άφησε αιχμές για την ασφάλεια της διεξαγωγής του αγώνα λέγοντας τα εξής: «Προκύπτουν ερωτηματικά για το εάν και πως η συντεταγμένη πολιτεία μπορεί να εγγυηθεί την ασφάλεια αγώνων στα βουνά και σε τόσο απόκρημνα σημεία. Τίθεται θέμα επικινδυνότητας των αγώνων. Ο Χριστόφορος άφησε μια οικογένειά πίσω του…» δηλώνει συντετριμμένος ο κ. Μαζαράκης,
Υπενθυμίζουμε ότι ο αγώνας διοργανώθηκε από Σύλλογο Δρομέων της περιοχής και με την στήριξη του Δήμου Ναυπακτίας και συμμετείχαν 140 ενήλικες.

Συλλυπητήρια από την Παναχαϊκή:
Συλλυπητήρια ανακοίνωση εξέδωσε χθες η Παναχαϊκή αναφέροντας τα εξής: «Η διοίκηση του ποδοσφαιρικού τμήματος της Παναχαϊκής καθώς επίσης και σύσσωμο το ποδοσφαιρικό τμήμα αισθάνονται την ανάγκη να εκφράσουν τα συλλυπητήρια τους για την απώλεια του Χριστόφορου Δουραμάνη. Ο Χριστόφορος Δουραμάνης ήταν ένθερμος υποστηρικτής της Παναχαϊκής. Ευχόμαστε ολόψυχα καλή δύναμη και κουράγιο στους οικείους του αυτές τις δύσκολες ώρες. Καλό σου ταξίδι Χριστόφορε…»

Κ. Αποστολόπουλος: «Είχε προσφέρει στο μαζικό κίνημα»

Ο πρόεδρος της Λέσχης Μαραθωνοδρόμων «Φαέθων» Κίμωνας Αποστολόπουλος σε δήλωσή του στην «Γ» εξέφρασε την θλίψη του για την τραγική απώλεια ενός αθλητή που είχε αφήσει το δικό του στίγμα. «Είχαμε κοινή πορεία από το Γυμνάσιο. Ο Χριστόφορος είχε προσφέρει σημαντικά στο μαζικό αθλητικό κίνημα. Η απώλειά του μας έχει συγκλονίσει».
Α. Κατσίκης: «Ηταν στυλοβάτης του Φειδιππίδη»
Ο πρόεδρος του Σύλλογος Μαραθωνοδρόμων Αχαΐας «Φειδιππίδης» Αντώνης Κατσίκης μας είπε: «Ο Χριστόφορος ήταν από τους στυλοβάτης του Συλλόγου μας, από το 2002 που ιδρύθηκε. Υπηρέτησε από τη θέση του προέδρου από το 2011 έως το 2016, με σημαντικές επιτυχίες. Λάτρευε τις ορεινές διαδρομές και έτρεχε τα 10 χιλιόμετρα τα τελευταία χρόνια. Ήταν διορατικός και οργανωτικός και το κενό που αφήνει είναι δυσαναπλήρωτο. Τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένειά του».
Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΤΟΥ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ «ΠΑΤΡΑΙ»
Προ ημερών ο Χ. Δουραμάνης σε ανάρτησή του είχε γράψει ότι θα έδινε το «παρών» στον χθεσινό ποδοσφαιρικό αγώνα του «Πάτραι», της ομάδας που στο παρελθόν υπήρξε μέλος ως αθλητής στίβου και την είχε για πάντα στην καρδιά μου. Όμως, η μοίρα του έπαιξε άσχημο παιχνίδι και δεν πρόλαβε να χαρεί την πρώτη νίκη της ομάδας του…

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement