Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Εκδήλωση με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ιδιοπαθών Φλεγμονωδών Νόσων του Εντέρου

Published

on

Το Σωματείο Ατόμων με Νόσο του Crohn και Ελκώδη Κολίτιδα Αχαΐας διοργανώνουν εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στα πλαίσια της Παγκόσμιας Ημέρας ΙΦΝΕ στις 19 Μαΐου στην Πλατεία Γεωργίου σε συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος.

Η 19η Μαΐου έχει θεσπιστεί ως η Παγκόσμια Ημέρα Ιδιοπαθών Φλεγμονωδών Νόσων του Εντέρου (ΙΦΝΕ). Σήμερα περίπου 10 εκατομμύρια παγκοσμίως πάσχουν από Νόσο του Crohn και Ελκώδη Κολίτιδα, μεταξύ των οποίων και Έλληνες και Ελληνίδες συμπολίτες μας. Το Σωματείο Ατόμων με Νόσο του Crohn και Ελκώδη Κολίτιδα Αχαΐας ιδρύθηκε το 2018 και σήμερα αποτελεί μέλος της ΕΣΑμεΑ, της ΕΟΣ ΣΠΑ.ΝΟ.ΠΑ. και της ΠΟΜΑμεΑ Δ.Ε. & Ν.Ι.Ν. Κύριος στόχος του Σωματείου είναι η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση του κοινού σχετικά με τις παθήσεις αυτές, καθώς και την ύπαρξη του Σωματείου, το οποίο στηρίζει ασθενείς, γονείς και κηδεμόνες ασθενών με ΙΦΝΕ.
Ως Σωματείο διοργανώνουμε μια εκδήλωση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για τις ΙΦΝΕ στις 19 Μαΐου στην Πλατεία Γεωργίου Α’. Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει:
 Ενημέρωση του κοινού με έντυπο υλικό το απόγευμα της ίδιας ημέρας 17:30-22:00
 Αιμοδοσία 17:30-20:30
 Παρουσίαση της ταινίας “Love and other drugs” 21:00-23:00 υπό την Αιγίδα της ΠΟΜΑμεΑ ΔΕ και ΝΙΝ:

Ροή ειδήσεων

Advertisement