Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Στο… κόκκινο το κοντέρ

956 παραβάσεις για υπερβολική ταχύτητα καταγράφηκαν κατά τη διάρκεια της εορταστικής περιόδου του Πάσχα από την Τροχαία στη Δυτική Ελλάδα

Published

on

Σπάνε τα κοντέρ οι παραβάσεις για υπερβολική ταχύτητα, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Τροχαίας, στη Δυτική Ελλάδα.

Τα στοιχεία που καταγράφηκαν από τις Υπηρεσίες Τροχαίας της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Δυτικής Ελλάδας κατά την εορταστική περίοδο του Πάσχα και της Πρωτομαγιάς, με σκοπό την ασφαλή μετακίνηση των πολιτών και την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων, μαρτυρούν πως τη μεγαλύτερη πληγή αποτελεί η υπερβολική ταχύτητα.

Αυτό προκύπτει από τα στατιστικά στοιχεία της Γενικής Αστυνομικής Περιφερειακής Διεύθυνσης Δυτικής Ελλάδας, τα οποία παρουσιάζει σήμερα η «Γ».

Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια των αυξημένων ελέγχων των υπηρεσιών της Τροχαίας στους δρόμους της Δυτικής Ελλάδας την περίοδο του Πάσχα και της Πρωτομαγιάς, ο αριθμός των παραβάσεων για υπερβολική ταχύτητα ήταν τριψήφιος, φθάνοντας τις 956 εκ. των οποίων οι 304 στην Αχαΐα.

Ειδικότερα, κατά το χρονικό διάστημα από 15 Απριλίου έως 3 Μαΐου 2022, συγκροτήθηκαν 570 συνεργεία τροχονομικών ελέγχων, πραγματοποιήθηκαν τροχονομικοί έλεγχοι σε 14.789 οχήματα και βεβαιώθηκαν συνολικά 3.436 τροχονομικές παραβάσεις.

Συνολικά, σε όλη τη Δυτική Ελλάδα έγιναν 14.789 τροχονομικοί έλεγχοι, εκ των οποίων οι 4.376 στην Αχαΐα.

Επίσης, στις τέσσερις αστυνομικές διευθύνσεις που ανήκουν στην Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Δ/νση Δυτικής Ελλάδας, διαπιστώθηκαν 236 παραβάσεις για μη χρήση ζώνης ασφαλείας (οι 75 στην Αχαΐα), 133 για μη χρήση κράνους (οι 61 στην Αχαΐα) και 15 για μη χρήση παιδικών καθισμάτων (6 στην Αχαΐα).

Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδας επισημαίνει στη «Γ» πως «δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η οδική ασφάλεια είναι υπόθεση όλων μας» και σημειώνει πως «η σωστή οδική συμπεριφορά των χρηστών του οδικού δικτύου και η τήρηση των κανόνων οδικής κυκλοφορίας είναι βασικές προϋποθέσεις, τόσο για την ασφαλή μετακίνηση, όσο και για την αποφυγή των τροχαίων ατυχημάτων».

Αξίζει να αναφέρουμε πως μετά την εορταστική περίοδο του Πάσχα και της Πρωτομαγιάς η Αχαΐα κατέγραψε δύο θανατηφόρα δυστυχήματα με δύο άδικες απώλειες. Ενόψει και της καλοκαιρινής περιόδου η Αστυνομία εφιστά μεγάλη προσοχή στους οδηγούς για να μην χάνονται άδικα ζωές στην άσφαλτο.

ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ

Η τοπική ΕΛ.ΑΣ. υπενθυμίζει στους πολίτες ότι «Οδηγώ με Ασφάλεια» σημαίνει:

  • Μαθαίνω και εφαρμόζω τον Κ.Ο.Κ.
  • Δεν οδηγώ όταν έχω καταναλώσει οινοπνευματώδη ποτά.
  • Σέβομαι τα όρια ταχύτητας.
  • Δεν κάνω αντικανονικά προσπεράσματα.
  • Δεν παραβιάζω τον κόκκινο σηματοδότη.
  • Σταματώ στο STOP και δίνω προτεραιότητα.
  • Δίνω προτεραιότητα στους πεζούς και στα άτομα με ειδικές ανάγκες.
  • Σέβομαι τα σήματα και τις υποδείξεις των τροχονόμων.
  • Φορώ πάντοτε ζώνη ασφαλείας.
  • Τοποθετώ τα παιδιά στο πίσω κάθισμα του αυτοκινήτου και τους φορώ ζώνη ασφαλείας.
  • Σε περίπτωση που οδηγώ ή είμαι συνεπιβάτης σε μοτοσικλέτα φορώ πάντα κράνος. Πριν ξεκινήσω για ταξίδι ελέγχω το όχημα που θα οδηγήσω».

 

Της Ελένης Α. Γεωργοπούλου

 

 

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement