Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Προσωρινή επιστροφή και …«μετακόμιση»- Η διευθύντρια μετακινείται στο Παμπελοποννησιακό Στάδιο

Published

on

Με μια κίνηση – ελιγμό απάντησε ο Κώστας Πελετίδης στην διευθύντρια που έπαυσε από τα καθήκοντα της, ως προϊστάμενη, και κέρδισε την επάνοδο της κατόπιν προσωρινής διαταγής έπειτα από τα ασφαλιστικά μέτρα που κατέθεσε, καθώς τη μετακινεί σε γραφείο του Παμπελοποννησιακού Σταδίου.

Η εν λόγω διευθύντρια, η οποία ως κοινωνική λειτουργός διερεύνησε την καταγγελία για την κακοποίηση της Τζωρτζίνας, χωρίς να διαπιστώσει κάτι μεμπτό, επέστρεψε στο γραφείο της με προσωρινή διαταγή, καθώς είχε καταθέσει αίτηση ασφαλιστικών μέτρων κατά της απόφασης της παύσης της.

Η ίδια δε έσπευσε να…πανηγυρίσει για την εξέλιξη αυτή με μια ανάρτηση της στο fb, στην οποία ανέφερε: «Άρπαξε ό, τι σε βασανίζει και μπήξε τα δόντια σου στο λαρύγγι του. Ύστερα τη γεύση της νίκης απόλαυσε. Θα είναι φαγοπότι δίκαιο».

Ωστόσο, με απόφαση του Κώστα Πελετίδη

μετακινείται στο Παμπελοποννησιακό Στάδιο σε τμήμα της αρμοδιότητάς της, έως ότου ληφθεί η οριστική απόφαση.

«ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΘΕΛΟΥΜΕ;»

Στον αντίποδα, στους εργαζόμενους της υπηρεσίας, με τους οποίους έχει ανοίξει μέτωπο, επικρατεί έντονη δυσαρέσκεια. «Αυτό το Δημόσιο θέλουμε;» ήταν το σχόλιο υφιστάμενου υπαλλήλου της  στη «Γ», επισημαίνοντας πως «δεν είναι ό,τι καλύτερο (η διευθύντρια) να είναι στον χώρο με τους ανθρώπους που έχει κάνει μήνυση». Και προσθέτει: «Να δούμε σε ‘κανα μήνα που (η υπόθεση της) θα εκδικαστεί. Τι θα λένε τότε οι δικαστές;»

Σε κάθε περίπτωση, πάντως και η ιστορία αυτή έρχεται να αναδείξει τις σοβαρές παθογένειες που μαστίζουν το ελληνικό Δημόσιο. Όταν μια διοικητική υπάλληλος, που φέρεται να έχει υποπέσει σε σοβαρά παραπτώματα, παραμένει στη θέση της, χωρίς να έχει ουσιαστικές επιπτώσεις, αντιλαμβάνεται κανείς ότι στη δημόσια διοίκηση (που είναι καθηλωμένη από τον  περασμένο αιώνα σε ένα αναχρονιστικό πλαίσιο λειτουργίας) πρέπει να αλλάξουν πολλά.

«ΚΑΤΑΠΕΛΤΗΣ» ΤΑ ΠΑΡΑΠΤΩΜΑΤΑ

Υπενθυμίζεται ότι, όπως αποκάλυψε η «Γ», το αιτιολογικό της απόφασης του δημάρχου για την παύση της εν λόγω προϊσταμένης από τα καθήκοντα της ήταν «καταπέλτης» για την ίδια.

Στο μακροσκελές κείμενο της απόφασης αναγράφεται, επί λέξει, ότι «συντρέχουν άμεσοι, σπουδαίοι και προφανείς λόγοι παύσεως εκ των καθηκόντων της ως Προϊσταμένης Διευθύνσεως για σοβαρούς υπηρεσιακούς λόγους που αφορούν σε πλημμελή άσκηση των καθηκόντων της και δη σε εκ μέρους της τέλεση κατ’ επανάληψη σωρείας πειθαρχικών παραπτωμάτων, που έχουν καταστήσει αδύνατη τη συνεργασία της με τον οικείο Αντιδήμαρχο και με πλήθος δημοτικών υπαλλήλων που ανήκουν οργανικά στη Διεύθυνση του Δήμου της οποίας προϊσταται και κατ’ ακολουθία αδύνατη την εκ μέρους της άσκηση επαρκούς και αποτελεσματικού διοικητικού έργου, με προφανή αντίκτυπο και στις υπηρεσίες που προσφέρονται στους δημότες».

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement