Connect with us

Ερασιτεχνικό

Ένα παιχνίδι, μία χρονιά

Published

on

 

Μεθαύριο ολοκληρώνεται η τραγική διαδικασία των μπαράζ παραμονής της Α’ Κατηγορίας

 

Στην αυλαία της Α’ κατηγορίας θα κριθεί ποια ομάδα θα ακολουθήσει τις υπόλοιπες εννιά στο β’ τοπικό.

Η τραγελαφική αυτή διαδικασία των μπαράζ ολοκληρώνεται μεθαύριο με το ημερολόγιο να δείχνει 22/6. Και πώς φαίνεται ότι η διαδικασία ήταν παρωδία; Πολύ απλά αν κανείς ανατρέξει στις βαθμολογίες θα το καταλάβει εύκολα.

Πιο συγκεκριμένα στην τελική βαθμολογία της πρώτης φάσης του πρωταθλήματος της Α’ κατηγορίας η Αρόη τερμάτισε πάνω από τις υποβιβασμένες εξαρχής Αναγέννηση και Ηρακλή, έχοντας 2 νίκες, 1 ισοπαλία και 18 ήττες (7 βαθ.).

Με τη διαδικασία των μπαράζ λοιπόν η Αρόη τερματίζει στην 7η θέση έχοντας 7 νίκες, 2 ισοπαλίες και 3 ήττες (25 βαθ.) που είχε ως αποτέλεσμα η παρωδία να συνεχίζεται καθώς ισοβάθμησαν έξι ομάδες.

Η Αρόη αυτή τη φορά στη νέα διαδικασία βρίσκεται στην τελευταία θέση με 2 βαθμούς και την Τετάρτη δίνει παιχνίδι ζωής και θανάτου με τον Αχαιό.

Με λίγα λόγια η ΕΠΣ Αχαΐας μας έμαθε ότι στο πρωτάθλημα οι ομάδες δεν χρειάζεται να αγωνίζονται και να περιμένουν τη διαδικασία των μπαράζ για να παραμείνουν στην κατηγορία (τζάμπα ματώνουν όλη τη χρονιά).

Εδώ να σημειώσουμε ότι η Αρόη στα μπαράζ ανόδου πήρε όλα τα ματς μέσα στον αγωνιστικό χώρο και τις αξίζουν πολλά συγχαρητήρια είτε παραμείνει είτε υποβιβαστεί στην κατηγορία. Αυτό που θέλουμε να αναφέρουμε είναι ότι η διαδικασία των μπαράζ αδίκησε πολλές ομάδες που υποβιβάστηκαν ενώ είχαν τερματίσει στην 5η θέση της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος.

Βέβαια άνθρωποι της Ένωσης αναφέρουν: «Ας είχες ομάδα να παρέμενες στην κατηγορία». Είναι αυτό που λέμε καλύτερα να μασάς παρά να μιλάς…

Η Αρόη λοιπόν με τον Αχαιό μεθαύριο θα δώσουν ένα αγώνα έτσι ώστε μια εκ των δύο να ακολουθήσει της υπόλοιπες εννιά (Θύελλα Αιγίου, Δαβουρλή, Καλάβρυτα, Αετό Ρίου, Αναγέννηση Πατρών, Άνω Καστρίτσι, Δόξα Χαλανδρίτσας και Ηρακλή Πατρών) στη Β’ Κατηγορία.

Παιχνίδι ζωής και θανάτου και όλα τα βλέμματα θα είναι στραμμένα σε αυτή την αναμέτρηση καθώς οι υπόλοιπες -Πάτρα 2005, Λιμνοχώρι, Δόξα Νιφορεΐκων και Δίας- ανανέωσαν την παρουσία τους στη μεγάλη κατηγορία του τοπικού πρωταθλήματος.

Το μεθαυριανό (6:30 μ.μ.) πρόγραμμα:

Γήπ. Ζαρουχλεΐκων: Αχαιός- Αρόη

Γήπ. Μιντιλογλίου: Δίας- Λιμνοχώρι

Γήπ. Βραχνεΐκων: Πάτρα 2005- Δόξα Νιφ.

 

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ – PLAY OUT

Σε 3 αγώνα

Πάτρα 2005 …………………7-4…….10

Δίας…………………………….5-2………7

Δόξα Νιφ……………………..7-6……..5

Λιμνοχώρι……………………6-5……..5

Αχαιός…………………………6-9……..3

——————————————

Αρόη…………………………..3-8………2

Ροή ειδήσεων

Advertisement