Παρασκευή 19 Αυγούστου 2022
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Συνάντηση Σταυρογιαννόπουλου με τους Διευθυντές Δημοτικών Σχολείων και Νηπιαγωγείων και αποτίμηση της χρονιάς που «έφυγε»  

Δύσκολες συνθήκες, ομαλή η λειτουργία

Δημοσιεύθηκε

στις

 

 

 

 

Ο Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας Αναστάσιος Σταυρογιαννόπουλος με την ευκαιρία λήξης του διδακτικού έτους και της αποχώρησης των εκπαιδευτικών από τα σχολεία προσκάλεσε σε ενημερωτική συνάντηση όλες/ους τις/ους Διευθύντριες/ντές και Προϊσταμένες/ους Δημοτικών σχολείων και Νηπιαγωγείων.

Στη συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά, συμμετείχαν περίπου 250 στελέχη της εκπαίδευσης.

Ο Διευθυντής Εκπαίδευσης αναφέρθηκε σε όλους εκείνους τους παράγοντες που συνέβαλαν στην ομαλή λειτουργία των σχολείων κάτω από δύσκολες συνθήκες λόγω της πανδημίας, όπως ο έγκαιρος προγραμματισμός, η έγκαιρη υλοποίηση των υπηρεσιακών μεταβολών, οι μόνιμοι διορισμοί, οι προσλήψεις του αναγκαίου αριθμού αναπληρωτών κ.λπ.

Αποτέλεσμα αυτών ήταν να περιοριστούν στο ελάχιστο οι χαμένες διδακτικές ώρες που μάστιζαν τα σχολεία μας μέχρι το 2020, παρά το γεγονός πως οι άδειες των εκπαιδευτικών, κυρίως λόγω του κορονοϊού, ξεπέρασαν φέτος κάθε προηγούμενο.

Έγινε επίσης αναφορά στον προγραμματισμό που υλοποιείται αυτή την περίοδο πολύ νωρίτερα από κάθε άλλη χρονιά για το επόμενο σχολικό έτος. Επίσης, συζητήθηκαν ορισμένες δυσλειτουργίες, προκειμένου τον ερχόμενο Σεπτέμβριο να υπάρχει πλήρης ετοιμότητα με το πρώτο σχολικό κουδούνι.

Ο Διευθυντής Εκπαίδευσης ευχαρίστησε όλα τα στελέχη της εκπαίδευσης για τη μεγάλη προσπάθεια που κατέβαλαν φέτος κάτω από αντίξοες συνθήκες για να υπάρξει αποτελεσματική λειτουργία των σχολείων και ποιοτική εκπαίδευση στους μαθητές μας.

Στο τέλος της συνάντησης σε συγκινητικό κλίμα ο Διευθυντής Εκπαίδευσης έκανε ονομαστική αναφορά στους συναδέλφους που συνταξιοδοτούνται στο τέλος Αυγούστου και συμμετείχαν για τελευταία φορά σε συνάντηση στελεχών της εκπαίδευσης, τους οποίους ευχαρίστησε για όσα προσέφεραν για δεκαετίες στο δημόσιο σχολείο και σε γενιές μαθητών που πέρασαν από τις αίθουσες διδασκαλίας κατά τη διάρκεια της υπηρεσίας τους.

 

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Αγριογούρουνα στην Αχαϊα, αγριογούρουνα και στη Βαρκελώνη

Δημοσιεύθηκε

στις

 

 

Ποιος είπε ότι δεν έχουμε κανένα κοινό στοιχείο με τη Βαρκελώνη; Κι όμως έχουμε, και αυτό δεν είναι άλλο από τα προβλήματα που προκαλούν τα αγριογούρουνα. Όπως συμβαίνει και σε περιοχές της Αχαϊας, τα αγριογούρουνα επιτίθενται με δριμύτητα και στην πρωτεύουσα της Καταλωνίας.

Μόνο πέρυσι, στη Βαρκελώνη αναφέρθηκαν 1.200 συμβάντα με αγριογούρουνα. Ακόμη και η Κολομβιανή ποπ σταρ Σακίρα είπε ότι τα ζώα επιτέθηκαν στην ίδια και τον γιο της ενώ έκαναν περίπατο σε πάρκο!

Μακάρι βέβαια να είχαμε και θετικές ομοιότητες με τη Βαρκελώνη, αλλά αυτό είναι μια μεγάλη πονεμένη ιστορία.

 

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Σβηστά φανάρια στο κέντρο

Δημοσιεύθηκε

στις

 

 

Εκτός λειτουργίας  τέθηκαν τα φανάρια στη διασταύρωση των οδών Αγίου Νικολάου και Κανακάρη, όπως και στη συμβολή της Κανακάρη με την Ερμού.

Ενδεχομένως κάποιος να παρατηρήσει ότι δεν είναι η πρώτη φορά που φωτεινοί σηματοδότες στο κέντρο της Πάτρας βγαίνουν «οφ», δεν θα είναι και η τελευταία.

Κατά τα άλλα, το «έξυπνο» φανάρι που λειτουργεί στην Αγίου Ανδρέου μάς έλειπε…

 

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Η Ναύπακτος κι εμείς  

Δημοσιεύθηκε

στις

 

 

«Λευκή Νύχτα» διοργανώνει απόψε ο Εμπορικός Σύλλογος Ναυπάκτου. Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση του, σκοπός της «Λευκής Νύχτας» είναι να διαφημιστεί η αγορά της Ναυπάκτου σε ένα ευρύτερο κοινό, με την παράλληλη προσέλκυση κόσμου στη γραφική και ιστορική κωμόπολη, που θα συνδυάσει το τερπνόν μετά του ωφελίμου.

Πώς είπατε; Εάν υπάρχει κανένα αντίστοιχο νέο από την Πάτρα; Ε, λοιπόν, σήμερα είναι Παρασκευή 19 Αυγούστου και στον Εμπορικό Σύλλογο Πατρών, αντί να έχουν την προσοχή τους στραμμένη στη διοργάνωση ανάλογων εξωστρεφών δράσεων, έχουν το μυαλό τους στις εσωτερικές έριδες και διαμάχες.

 

Περισσότερα
Advertisement

Ροή ειδήσεων

Advertisement

Αυτή την εβδομάδα