Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

«Jacob’s ladder» η 6η τοιχογραφία

Published

on

«Υπάρχει η διαφορά της έκπληξης. Δηλαδή, κάποιος που θα επιλέξει να επισκεφτεί ένα μουσείο, ενδεχομένως να έχει διαβάσει για μια έκθεση, επιλέγει να βάλει στο πρόγραμμά του να (την) επισκεφθεί, ενώ μια τοιχογραφία στο δημόσιο χώρο, μπορεί κάποιος να μην έχει επιλέξει να πάει να δει το έργο, απλά εκεί που πηγαίνει στη δουλειά του ή στο σπίτι του ξαφνικά να συναντηθεί με ένα έργο που εκτίθεται σε δημόσια θέα», λέει ο Λεωνίδας Γιαννακόπουλος, ο οποίος πρόσθεσε στον αστικό ιστό της Πάτρας την έκτη τοιχογραφία του 7ου Διεθνούς Street Art Φεστιβάλ Πάτρας | ArtWalk 7.

Ο Λεωνίδας Γιαννακόπουλος ακολουθεί μία συγκεκριμένη γραμμή στο έργο του, η οποία έχει να κάνει με το εικαστικό σύμπαν που χτίζει και με τις αναφορές του.
Η συγκεκριμένη τοιχογραφία στην οδό Ευδήμου 4 έχει τον τίτλο «Jacob’s ladder» και το θέμα της είναι σχετικό με το σύμπαν που προσπαθεί να χτίσει και το οποίο εμπεριέχει πιο συγκεκριμένους συμβολισμούς, αλλά και πιο αόριστους, με απώτερο στόχο ο θεατής να δημιουργεί τους δικούς του συνειρμούς και να του δίνεται η αίσθηση του ταξιδιού, της περιπέτειας, του ονειρικού και του υπερβατικού στοιχείου.

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement