Connect with us

Ελλάδα

Μάχη για έκτη μέρα με τις φλόγες στη Δαδιά – Αναζωπύρωση στη Λέσβο

Published

on

ι πυροσβεστικές δυνάμεις συνεχίζουν και σήμερα τη μάχη με τις φλόγες σε αρκετά σημεία της χώρας μας. Στη Λέσβο έγινε αναζωπύρωση νοτιοδυτικά, η οποία αντιμετωπίζεται με τις επίγειες δυνάμεις, ενώ στη Δαδιά στον Έβρο η φωτιά μαίνεται για έκτη ημέρα.

Ειδικότερα, στη Λέσβο, στο σημείο όπου έγινε αναζωπύρωση, επιχειρούν 3 τράκτορες, ένα Μι8 και ένα PZL.

Την ίδια ώρα, στα Γρεβενά η φωτιά είναι έρπουσα και βγάζει καπνό. Τα πεζοπόρα τμήματα επιχειρούν να προσεγγίσουν από μονοπάτι και ξεκινούν τα ελικόπτερα.

Στα Κρεστενα Ηλίας δεν υπάρχει ενεργό μέτωπο.

Στη Δαδιά συνεχίζεται η προσπάθεια στο νοτιοδυτικό μέτωπο. Στην περιοχή επιχειρούν ένα Μι8, 2 τράκτορες, 2 Erickson και 2 PZL. Τα μηχανήματα του στρατού σταμάτησαν λόγω δύσβατου σημείου και περιμένουν τον εργολάβο με τα ειδικά οχήματα. Ο καιρός είναι καλός και προς το παρόν επιχειρούν τα εναέρια.

Στο βορειοανατολικό μέτωπο προς Λυκόφως δεν υπάρχει πρόβλημα, η πυρκαγιά αντιμετωπίζεται πριν την εθνική. Στο νοτιοανατολικό μέτωπο και βορειότερα απ’ τη Λευκίμη, τα χωματουργικά έργα λειτούργησαν, επιχειρούν επίγειες και εναέριες και δεν υπάρχει ανησυχία. Το πρόβλημα παραμένει στο νοτιοδυτικό μέτωπο προς Ζώνη Α1 όπου επικεντρώνονται οι προσπάθειες για την προστασία της Α1.

Ακολουθούν εικόνες από τις επιχειρήσεις Στρατού και της Πυροσβεστικής στη Δαδιά για διάνοιξη αντιπυρικών ζωνών, για βοήθεια στους ηλικιωμένους της περιοχής και για πυρόσβεση…

Ροή ειδήσεων

Advertisement