Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Ικανοποίηση του Εμπορικού Συλλόγου Πατρών από την κυβερνητική απόφαση-«Καταργείται ένας αποτυχημένος θεσμός»

Published

on

Θετικός είναι ο αντίκτυπος της κατάργηση των ενδιάμεσων εκπτώσεων στους κόλπους των εμπόρων της Πάτρας καθώς εξ αρχής είχαν ταχθεί ενάντιοι στον θεσμό που όχι μόνον δεν βοηθούσε την τοπική κοινωνία αλλά την απορρύθμιζε.

Η απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσει στην κατάργησή του θεσμού προκάλεσε την ικανοποίηση του Εμπορικού και Εισαγωγικού Συλλόγου Πατρών, η διοίκηση του οποίου ενημέρωσε τα μέλη της για τις θετικές εξελίξεις.
«Με το σχέδιο νόμου «Εξυγίανση των Ναυπηγείων Ελευσίνας και άλλες διατάξεις αναπτυξιακού χαρακτήρα» και ειδικά στο άρθρο 6 αυτού, υλοποιείται ένα πάγιο αίτημα του Συλλόγου μας και του συνόλου της συνδικαλιστικής πυραμίδας (Ομοσπονδία, ΕΣΕΕ), αυτό της κατάργησης των ενδιάμεσων εκπτώσεων» αναφέρει.
Σημειώνει, επίσης, πως «από την πρώτη στιγμή είχαμε επισημάνει ότι το μέτρο ήταν ανώφελο για την αγορά, επέτεινε την απορύθμιση της και συνδυαζόταν και με την κατάργηση Κυριακάτικων αργιών. Όπως κατέδειξαν και έρευνες του ΙΝΕΜΥ (Ινστιτούτο Εμπορίου Και Υπηρεσιών) της ΕΣΕΕ, οι ενδιάμεσες εκπτώσεις όχι μόνο είχαν μηδενική απόδοση αλλά ζημίωναν γενικότερα τον θεσμό των εκπτώσεων. Κι αυτό, επειδή προκαλούσαν σύγχυση στον καταναλωτή, ο οποίος περίμενε εκπτώσεις αλλά δεν τις είχε, αφού οι δυνατότητες των επιχειρήσεων να διαθέσουν με μειωμένες τιμές κατά τις οριοθετημένες περιόδους ήταν εξ’ αρχής περιορισμένες».
Καταλήγοντας ο Εμπορικός Σύλλογος αναφέρει πως «με την παραπάνω διάταξη και εφόσον αυτή ψηφιστεί από την Βουλή, καταργείται αυτός ο αποτυχημένος θεσμός και αναμένεται να επανέλθει ένας βαθμός ισορροπίας στην αγορά, προς όφελος τόσο των μικρομεσαίων επιχειρήσεων όσο και του καταναλωτή».

 

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement