Κυριακή 14 Αυγούστου 2022
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Πρωτοβουλία για τα 200 χρόνια από την Έξοδο του Μεσολογγίου

Δημοσιεύθηκε

στις

 

Ξεκινάμε σήμερα τις προετοιμασίες για ένα Πανελλήνιο και Παγκόσμιο Εορτασμό, για μια μεγάλη Εορτή Ελευθερίας, όπως την περιγράφει ο Σολωμός :

  • στον ΎΜΝΟ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ( Σε γνωρίζω από την κόψη του σπαθιού την τρομερή….) και 
  • στους ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΣ ΠΟΛΙΟΡΚΗΜΕΝΟΥΣ ( Δρόμο ν’ ανοίξουν τα σπαθιά κι ελεύθεροι να μείνουν …….).

Σύντομα θα ανακοινώσουμε το αρχικό πρόγραμμα και θα καλέσουμε όσους ενδιαφέρονται να συνεργαστούν μαζί μας για μια πραγματική Μεγάλη Γιορτή που δεν θα περιορίζεται σε ανακοινώσεις και φωτισμούς και δεξιώσεις σε σαλόνια αλλά θα εκτυλίσσεται στο χώμα , στην θάλασσα, στα ταμπούρια, στις γειτονιές.

Που δεν θα επικεντρώνεται μόνο στους στρατηγούς και στους αρχηγούς και τους πρίγκηπες αλλά στους απλούς ανθρώπους, εμάς, που αφήσαμε την γη μας, τα πλοία μας, τα εμπόριά μας κι αδράξαμε τα όπλα για την ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ και σε όσους συμπαρατάχθηκαν μαζί μας σε όλο τον Κόσμο από την Αμερική μέχρι την κοντινή μας Ευρώπη και την Ασία ως τις Ινδίες..

Και που δεν θα ξεχνά το επίγραμμα στον ΤΎΜΒΟ του Κήπου των Ηρώων

ΗΝΙ ΛΕΩΝΙΔΑΙ ΠΟΛΥΠΛΗΘΕΙΣ ΕΝΘΑ ΚΕΟΝΤΑΙ

ΕΙΝΕΚΕΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΗΣ ΙΦΙ ΜΑΧΕΣΑΜΕΝΟΙ

Η Πρωτοβουλία μας δεν στοχεύει στην υποκατάσταση άλλων Δημοτικών, Περιφερειακών ή Κρατικών Φορέων και θα δρα παράλληλα ή και σε συνεργασία μαζί τους πριν και μετά από τις επικείμενες εκλογές. 

Προφανώς δεν θα προσδεθούμε σε οποιαδήποτε κομματική σημαία αλλά θα αγωνιστούμε για την προβολή της μοναδικής  και ανυπερβλήτου ΕΞΟΔΟΥ και όσων είχαν προηγηθεί στο Μεσολόγγι, όχι μόνο ως ευκαιρία εορτασμού  αλλά κυρίως ως ευκαιρία για να αναθυμηθούμε και κυρίως να ενστερνισθούμε  το Αγωνιστικό Πνεύμα των Μεσολογγιτών Προγόνων μας και τον Έρωτά τους για την Ελευθερία.

Ο εορτασμός ξεκινά από σήμερα και θα καλύπτει όλα τα γεγονότα από το 1822 έως το 1826 με συναντήσεις ,συνέδρια, εκδόσεις, μαθήματα, σήμανση και επισκέψεις στους τόπους πολέμου και θυσίας, αναστήλωση-συντήρηση και ανέγερση μνημείων, προβολή της αυτόβουλης και όχι διατεταγμένης συμμετοχής των απλών ανθρώπων , σύνδεση με τους τόπους όσων μας συμπαραστάθηκαν καθ’οιονδήποτε τρόπο εντός και εκτός Ελλάδος.

Στόχος των δράσεών μας όμως θα είναι η ενεργός συμμετοχή των πολιτών κάθε ηλικίας έτσι ώστε οι γιορτές να μπουν στα σπίτια τους, τα σχολεία, τις πλατείες, τους δρόμους, τις πεδιάδες και τα βουνά και τις θάλασσες.

ΥΠΟΣΧΟΜΑΣΤΕ ΟΤΙ ΘΑ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΟΥΜΕ !!

ΔΙΕΘΝΗΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ,  Κωνσταντίνος Καρκανιάς

ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΑΠΟΓΟΝΩΝ ΤΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΠΟΛΙΟΡΚΗΜΕΝΩΝ, Ιωάννης Μακρής

ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΗ ΚΑΙ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ  , Αθαν.  Σπυρόπουλος

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Δυτική Ελλάδα: Λίγο έλειψε να “σβήσει” από τσίμπημα εντόμου

Δημοσιεύθηκε

στις

Άνδρας ηλικίας περίπου 50 ετών χρειάστηκε να μεταφερθεί επειγόντως στο Κέντρο Υγείας Ναυπάκτου έπειτα από τσίμπημα εντόμου.

Ο 50χρονος άνδρας εργαζόταν στην Ορεινή Ναυπακτία, όταν δέχτηκε το τσίμπημα από σερσέγκι στο κεφάλι, όπως αναφέρει το nafpaktianews.gr.

Η κατάστασή του επιδεινώθηκε αφού ήταν αλλεργικός και με τη συνδρομή φιλικού του προσώπου μεταφέρθηκε σε κρίσιμη κατάσταση στο Κ.Υ.Ναυπάκτου όπου οι γιατροί έδωσαν δύσκολη μάχη για να σταθεροποιήσουν την κατάστασή του.

Οι πρώτες βοήθειες που παρείχαν οι γιατροί στο Κέντρο Υγείας ήταν καθοριστικές για τη θετική έκβαση του σοβαρού περιστατικού και στη συνέχεια ο άνδρας μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ σε νοσοκομείο της Πάτρας όπου νοσηλεύεται, ευτυχώς, εκτός κινδύνου.

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Στο πλευρό του Κυριάκου Μητσοτάκη η Άννα-Μαρία Βλαγκούλη

Δημοσιεύθηκε

στις

«Όταν οι κρίσιμες για τον τόπο συνθήκες το απαιτούν, σε ένα χρονικό «σταυροδρόμι» που η χώρα μας παρά τις διαδοχικές και πρωτόγνωρες δοκιμασίες επιχειρεί το μεγάλο αναπτυξιακό βήμα με στόχους ανάκαμψης και εκσυγχρονισμού, τότε, από το ΠΡΟΣΚΛΗΤΗΡΙΟ αγώνα και ενεργούς συμμετοχής δεν μπορείς να απουσιάσεις. Είναι κάτι που οφείλεις να κάνεις με δυναμισμό, συνέπεια, και πάνω από όλα με την ευθύνη που στον καθένα μας αναλογεί με βάση την προσωπική και οικογενειακή του διαδρομή και τις αξίες με τις οποίες έχει εμποτιστεί παραδειγματικά από τους δικούς του ανθρώπους…»

Με τα παραπάνω λόγια η Άννα – Μαρία Βλαγκούλη αναφέρεται για πρώτη φορά στην απόφαση αποδοχής της πρότασης από τη Νέα Δημοκρατία να κατέλθει ως υποψήφια βουλευτής στην Ηλεία.

«Αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για το πρόσωπό μου και θα δώσω όλες μου τις δυνάμεις για να σταθώ αντάξια της εμπιστοσύνης του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη» τονίζει η ίδια χαρακτηριστικά, και προσθέτει: «Χρέος απέναντι στην ιστορία και τις καταβολές μας να βοηθήσουμε για να αλλάξουν δεδομένα που δεν ταιριάζουν στην καθημερινότητά μας, να προσπαθήσουμε ακόμη περισσότερο, και να δώσουμε σήμερα αλλά και στις γενιές που θα ακολουθήσουν, την δυνατότητα να ατενίζουν με αισιοδοξία και υπερηφάνεια το αύριο της Ελλάδας!»
Η ΜΕΓΑΛΗ ΠΑΡΑΚΑΤΑΘΗΚΗ
Η Άννα – Μαρία Βλαγκούλη ωστόσο, ξεκινά την πολιτική της παρουσία στην Ηλεία, έχοντας ως σπουδαία παρακαταθήκη το έργο και την προσφορά ενός ανθρώπου που σε όλα τα χρόνια της μαχητικής δράσης του έγινε η «ΔΥΝΑΤΗ ΦΩΝΗ» των διεκδικήσεων και της ανάδειξης προβλημάτων της Ηλείας και των κατοίκων της.
Ενός ανθρώπου που υπήρξε πάντα στην «ΠΡΩΤΗ ΓΡΑΜΜΗ» των ηλειακών ζητημάτων, έγινε ιδιαίτερα αγαπητός στον κόσμο, και «έφυγε» από τη ζωή όρθιος ακριβώς την ώρα που υπερασπιζόταν ένα από τα σοβαρά θέματα της περιοχής μας.
Στην ίδια κατεύθυνση, και με μια ευθύνη που γίνεται πλέον μεγαλύτερη, η υποψήφια βουλευτής της ΝΔ θα προσδιορίσει και το δικό της πολιτικό στίγμα με στοιχεία ανανέωσης, και ουσιαστικής εξέλιξης στον τόπο. Νέα, δυναμική, με σύγχρονες ιδέες, αγάπη για τον τόπο και πάθος για προσφορά, στην πρώτη δήλωσή της επισημαίνει και τα εξής :
«Γνωρίζουμε όλοι την αγάπη και την επίμονη δουλειά του πατέρα μου Θόδωρου Βλαγκούλη μένοντας πολλές φορές έκπληκτοι και εμείς στην οικογένειά του για τις δικές του προσωπικές θυσίες ώστε να είναι πάντα έτοιμος, μαχητικός και μπροστάρης στα προβλήματα του τόπου. Η πρόσκληση συμμετοχής μου στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ είναι η καλύτερη ίσως αφορμή για να συνεχίσω στη βάση που Εκείνος μου είχε μάθει να παλεύω για τον τόπο μου, ακούραστα, έντιμα, και διορατικά. Να μπορέσω να προσφέρω χωρίς περιστροφές και δισταγμούς αξιοποιώντας καθετί που μας «δίδαξε» η δική του διαρκής πολιτική δράση… Και είναι μια δέσμευση προς όλους εσάς αλλά και στον εαυτό μου να συνεχίσω να μάχομαι για την Ηλεία μας, για την Ελλάδα μας, και για την παράταξή μας έχοντας πάντα στο νου τα ηχηρά αποτυπώματα του πατέρα μου!»

 

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Πάτρα: Το έργο άλλαξε, έγινε ξανά καλοκαιρινό-ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ

Δημοσιεύθηκε

στις

Και εκεί που λέγαμε πως τίποτα δεν παραπέμπει σε καλοκαίρι με τις βροχές και τις καταιγίδες να σαρώνουν τη Δυτική Ελλάδα και την Πάτρα, ήρθε η μεγάλη ανατροπή.

Το βροχερό σκηνικό άλλαξε, άρδην, ο ήλιος έκανε την εμφάνισή του και το κέντρο της πόλης απέκτησε ξανά ζωή.

Το ίδιο ενδέχεται να συμβεί και στις κοντινότερες και μη παραλίες.

Περισσότερα
Advertisement

Ροή ειδήσεων

Advertisement

Αυτή την εβδομάδα