Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2022
Connect with us

Ελλάδα

Ακίνητα: Τα 21 μεγάλα «φιλέτα» που άλλαξαν χέρια φέτος – Ποιοι τα αγόρασαν

Δημοσιεύθηκε

στις

Παρά τον τρόμο που προκαλούν η πληθωριστική και η ενεργειακή κρίση, η αγορά ακινήτων μοιάζει να ακολουθεί αυτόνομη πορεία.

Από την αρχή του 2022 μέχρι σήμερα η αξία των μεγάλων συναλλαγών real estate που έχουν ολοκληρωθεί ξεπερνά τα 420 εκατ. ευρώ και η ζήτηση συνεχίζει ακάθεκτη.

Διαβάστε επίσης Ακίνητα: Σε ποιες περιοχές επενδύουν τώρα οι ξένοι και τι ακίνητα αγοράζουν

Πρωταγωνιστές παραμένουν οι εγχώριοι θεσμικοί επενδυτές, ωστόσο τα «φιλέτα» που βγήκαν στο ηλεκτρονικό σφυρί τους προηγούμενους μήνες προσέλκυσαν το επενδυτικό ενδιαφέρον και ιδιωτικών κεφαλαίων.

Κατά το πρώτο εξάμηνο του 2022 έγιναν 20 σημαντικές αγορές ακινήτων αξίας 383,88 εκατ. ευρώ σύμφωνα με έρευνα της εταιρείας συμβούλων ακινήτων Δανός, ενώ η ξεχωρίζει η εξαγορά του εκπτωτικού κέντρου McArthurGlen στα Σπάτα, την οποία ανακοίνωσε η Lamda Development χθες, ένα deal αξίας 40 εκατ. ευρώ

Υπενθυμίζεται ότι συνολικά, το 2021 ολοκληρώθηκαν ή ανακοινώθηκαν συναλλαγές περίπου 790 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με την εταιρεία Δανός.

Ποια ακίνητα άλλαξαν χέρια
Μεταξύ των γνωστών ακινήτων που άλλαξαν χέρια φέτος περιλαμβάνονται το πολυτιμότερο ίσως asset που είχε στο χαρτοφυλάκιό της η Μπάμπης Βωβός Διεθνής Τεχνική, το τεράστιο ημιτελές ξενοδοχειακό συγκρότημα «Stella Maris» στον Γαλατά Τροιζηνίας, το οποίο αγοράστηκε από την κυπριακή εταιρεία Ferena Holdings Ltd, που πρόσφερε 6 εκατ. ευρώ.

Επίσης, το ακίνητο επί της Χρήστου Λαδά 1-3 που στέγαζε επί σειρά ετών τον ΔΟΛ εξαγοράστηκε από τη γερμανική εταιρεία ανάπτυξης ακινήτων ehret+klein από το Στάρνμπεργκ. Στόχος είναι να μετατραπεί σε υπερσύγχρονα «πράσινα» γραφεία. Πρόκειται για μια επένδυση που θα ξεπεράσει, στο σύνολό της, τα 10 εκατ. ευρώ, συμπεριλαμβανομένης και κόστους της αγοράς του ακινήτου.

Διαβάστε επίσης Εξοχικές κατοικίες: Αύξηση 300% στις πωλήσεις σε Γερμανούς

Εξάλλου, ζωή αναμένεται να ξαναπάρει σύντομα το ξενοδοχείο Oscar απέναντι από τον Σταθμό Λαρίσης, καθώς το ακίνητο πέρασε στον ουγγρικό όμιλο Indotek. Ο όμιλος απέκτησε το ξενοδοχείο από την Εθνική Τράπεζα στην οποία είχε περιέλθει λόγω χρεών.

Στα χέρια του εφοπλιστή Ευάγγελου Πιστιόλη πέρασε το μεγάλο συγκρότημα της Κάντζας που ανήκε, κατά το παρελθόν, στον Λάκη Γαβαλά, ενώ το ακίνητο της οικογένειας Τίγκα στο Λαγονήσι (κτήμα των 20 στρεμμάτων με το ημιτελές συγκρότημα πολυτελών κατοικιών) βγήκε σε ηλεκτρονικό πλειστηριασμό με τιμή εκκίνησης 14.650.000 ευρώ και άλλαξε τελικά χέρια στην τιμή των 30.568.359 ευρώ, με νικητή τον εφοπλιστή Γιώργο Προκοπίου.

Εταιρεία συμφερόντων του επιχειρηματία Δημήτρη Μελισσανίδη φέρεται να είναι ο νέος ιδιοκτήτης του ακινήτου της Shelman στην περιοχή της Χαλκίδας.

Παράλληλα, οριστικοποιήθηκε η συμφωνία μεταξύ των Monterock International και Notion – Ανάπτυξη Ακινήτων Α.Ε. για την απόκτηση από την πρώτη μετοχών της Benestar Α.Ε. η οποία διαχειρίζεται το ξενοδοχειακό συγκρότημα Kenshό Psarou στην διάσημη παραλία της Μυκόνου.

Οι κινήσεις των ΑΕΕΑΠ
Τον Ιανουάριο του 2021 η Dimand υπέγραψε το προσύμφωνο αγοράς του παλιού βιομηχανικού συγκροτήματος της Softex στην Ιερά Οδό στο Βοτανικό, καταβάλλοντας 730 χιλ. ευρώ, ενώ το συνολικό τίμημα για το εργοστάσιο υπολογίζεται σε 14,2 εκατομμύρια. Στόχος του επενδυτικού σχεδίου της εισηγμένης είναι η ανέγερση σύγχρονου συγκροτήματος μικτών χρήσεων συνολικής επιφάνειας 79.800 τ.μ.

H Premia ΑΕΕΑΠ απέκτησε τις εγκαταστάσεις των εκπαιδευτηρίων Δούκα στο Μαρούσι Αττικής με παράλληλη μακροχρόνια δεκαπενταετή μίσθωση.

Στα ακίνητα περιλαμβάνονται σχολικά κτίρια, αθλητικές και πολιτιστικές εγκαταστάσεις 23.114 τετραγωνικών μέτρων σε οικόπεδα 26,6 στρεμμάτων. Η αρχική επένδυση για την Premia ανέρχεται σε 20 εκατομμύρια ευρώ.

Η Trade Estates, η ΑΕΕΑΠ του ομίλου Fourlis, εξαγόρασε το retail park στη συμβολή των οδών Κηφισού και Πειραιώς, στο Μοσχάτο με χρήστες την ΑΒ Βασιλόπουλος, τη McDonald’s, LC Waikiki, Μουστάκας, καθώς και το πρώτο κατάστημα της πολωνικής αλυσίδας Pepco.

Επίσης στην αρχή του χρόνου προχώρησε στην υπογραφή του συμφωνητικού αγοράς μετοχών της εταιρείας ΚΤΗΜΑΤΟΔΟΜΗ Α.Ε., ιδιοκτήτριας και διαχειρίστριας του μεγαλύτερου εμπορικού πάρκου στην Ελλάδα, με την επωνυμία FLORIDA 1.

Το κτίριο γραφείων πρώην ιδιοκτησίας της L.P. Ellinas στο Μαρούσι, ένα από τα πιο γνωστά γραφειακά συγκροτήματα, εκεί όπου στεγάζονται τα γραφεία της EY, πέρασε μέσω διαδικασίας ελεύθερης πώλησης στο χαρτοφυλάκιο της Prodea Investments AEEAΠ. Το τίμημα ανήλθε σε 35 εκατ. ευρώ

Να σημειωθεί ότι στα χέρια της Trastor AEEAΠ πέρασε το έτερο ακίνητο πρώην ιδιοκτησίας της L.P. Ellinas στο Μαρούσι. Πρόκειται για αυτοτελές κτίριο γραφείων συνολικού εμβαδού 16.795 τ.μ. επί της συμβολής των οδών Σωρού 18-20 και Αμαρουσίου – Χαλανδρίου εκεί όπου στεγάζονται τα γραφεία της της Fourlis και της Bayer Hellas. Το τίμημα της αγοράς ήταν 27,05 εκατ. ευρώ.

Πηγή ΟΤ

Ελλάδα

Πέθανε ο Ζάχος Χατζηφωτίου

Δημοσιεύθηκε

στις

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 99 ετών ο δημοσιογράφος και συγγραφέας Ζάχος Χατζηφωτίου.

Ο δημοσιογράφος και συγγραφέας Ζάχος Χατζηφωτίου γεννήθηκε το 1923 και καταγόταν από τα Ψαρά.

Η οικογένειά του έφυγε από το νησί το 1824, μετά την καταστροφή του από τους Τούρκους, και εγκαταστάθηκε αρχικά στη Σύρο και τελικά στην Αθήνα, στην Πλάκα, όπου και γεννήθηκε ο Ζάχος στις 28 Σεπτεμβρίου 1923.

Αποφοίτησε από το Πειραματικό Σχολείο Πανεπιστημίου Αθηνών.

Στην Κατοχή, σε ηλικία 17 ετών, απέδρασε στην Αίγυπτο, όπου έλαβε μέρος σε πολεμικές επιχειρήσεις, πρώτα ως στρατιώτης στους Ποντικούς της Ερήμου, στην πολιορκία του Τομπρούκ, και μετά συμμετέχοντας στην 3η Ορεινή Ταξιαρχία – Ρίμινι, η οποία μπήκε πρώτη στο Ρίμινι, όπου και παρασημοφορήθηκε.

Μετά το τέλος του πολέμου και την επιστροφή του εργάστηκε στις επιχειρήσεις της οικογένειάς του (βιομηχανία και εμπόριο υφασμάτων) μέχρι το 1956.

Από το 1956 και μέχρι το 1962 διετέλεσε διευθυντής εκδοτικού οίκου στο Παρίσι. Την περίοδο 1962-1970 δραστηριοποιήθηκε στη ναυτιλία και από το 1970 εμφανίζεται πλέον ως συγγραφέας και δημοσιογράφος.

Χρονογράφος στην εφημερίδα «Καθημερινή» (1974-1977), στον «Ταχυδρόμο» με το ψευδώνυμο «Ίακχος» από το 1975 και στα «Νέα» ως «ο Διακριτικός» από το 1977. Εργάστηκε στην τηλεόραση και έγινε γνωστός από την εκπομπή «Το πεντάλεπτο του Ζάχου Χατζηφωτίου».

Ο Ζάχος Χατζηφωτίου έγινε ευρύτερα γνωστός από το τηλεοπτικό πεντάλεπτο κοινωνικής κριτικής και ως κοσμικογράφος, ένας «μπον βιβέρ» με πολλές αναμνήσεις της αθηναϊκής ζωής.

www.star.gr

Περισσότερα

Ελλάδα

Εγκλημα στην Καβάλα: Την προηγούμενη μέρα είχαν δικαστήριο για την επιμέλεια του παιδιού

Δημοσιεύθηκε

στις

Σοκαρισμένη είναι η τοπική κοινωνία της Καβάλας από το άγριο έγκλημα το πρωί της Παρασκευής όπου ένας 56χρονος πυροβόλησε πρώτα το δέκα μηνών παιδί του, μετά τη σύντροφο και στη συνέχεια αυτοκτόνησε.

Η αδιανόητη οικογενειακή τραγωδία σημειώθηκε το πρωί στην ορεινή κοινότητα Λεκάνη στον Δήμο Νέστου της Καβάλας, μια μέρα μετά το δικαστήριο για την επιμέλεια του παιδιού τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες των τοπικών μέσων ο 56χρονος φοβήθηκε ότι η γυναίκα θα του πάρει το παιδί και θα φύγει. Σήμερα το πρωί της είπε να πάει με το μωρό στο μαντρί για να δουν τα κατσικάκια. Η γυναίκα πήγε, ωστόσο είχε πει σε μια γειτόνισσα να την καλεί ανά μισή ώρα γιατί φοβόταν για τη ζωή του.

Η δικαστική διαμάχη

Το ζευγάρι δεν είχε παντρευτεί ποτέ και η 30χρονη με καταγωγή από τη Γερμανία έμενε μαζί με το παιδί της στο σπίτι των παπούδων της.

Το ζευγάρι είχε γνωριστεί πριν από 3 χρόνια. Τότε η άτυχη γυναίκα είχε έρθει στην Ελλάδα για να κάνει τη διπλωματική της και ερωτεύτηκε τον άντρα που έμελλε να την σκοτώσει.

Οι πρώτες εντάσεις έδωσαν τη θέση σε άγριους καυγάδες, με το ζευγάρι να χωρίζει και τους τελευταίους μήνες να παραμένει σε διάσταση.

Το καλοκαίρι είχε σημειωθεί ρήξη στη σχέση του ζευγαριού που οδήγησε στον χωρισμό του, ωστόσο διατηρούσαν, τουλάχιστον φαινομενικά, καλές σχέσεις. Σημειώνεται ότι ο 56χρονος αυτόχειρας είχε δύο ακόμη παιδιά από προηγούμενο γάμο, έναν γιο και μία κόρη, καθώς και εγγόνια. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, η άτυχη γυναίκα φαίνεται να ήθελε να φύγει στη Γερμανία μαζί με το παιδί. Προχθές, μάλιστα, βρίσκονταν στο δικαστήριο για την επιμέλεια του βρέφους, όπου παρούσα ήταν και η μητέρα της 30χρονης, που είχε έρθει στην Ελλάδα για αυτόν τον λόγο, και έφυγε χθες για τη Γερμανία.

Η εκκίνηση της δικαστικής διαδικασίας για την επιμέλεια φαίνεται να σχετίζονται με την τραγική εξέλιξη της υπόθεσης η απόφαση της οποίας αναμένονταν σε ένα μήνα

Σημειώνεται ότι οι γονείς πριν από περίπου δύο μήνες είχαν βαπτίσει το μωρό τους, τον Στέλιο.

Πρώτα σκότωσε το παιδί

Μιλώντας στη Voria.gr, ο αντιδήμαρχος Νέστου για τη δημοτική ενότητα Ορεινού, Ιωάννης Τερζόπουλος, αναφέρει ότι τις σορούς του κτηνοτρόφου, της πρώην συντρόφου του και του μωρού τους βρήκε σήμερα το πρωί μέσα σε μια λίμνη αίματος ο πρώτος ξάδελφος του δράστη. Ο 54χρονος φέρεται να σκότωσε με κυνηγετικό όπλο (μονόκαννη καραμπίνα) την 30χρονη και το παιδί τους μπροστά στην καλύβα του στάβλου που είχε, περίπου 1,5 χλμ από το χωριό Λέκανη.

Μάλιστα, σύμφωνα με όσα αναφέρει ξάδελφος του 54χρονου, ο κτηνοτρόφος αφού δολοφόνησε την πρώην του και το μωρό τους, κάλεσε συγγενή του στο σημείο. Λίγο πριν φτάσει ο συγγενής στο σημείο, ο 54χρονος έστρεψε το όπλο στον εαυτό του και έβαλε τέλος στη ζωή του.

Περισσότερα

Ελλάδα

Ευρυτανία: Ο γιος της 48χρονης την είχε σώσει από απόπειρα αυτοκτονίας

Δημοσιεύθηκε

στις

Ενώ οι έρευνες συνεχίζονται στη λιμνη για τον εντοπισμό της 48χρονης, τα ίχνη της οποίας αγνοούνται εδώ και οκτώ 24ωρα στην Ευρυτανία, νέα διάσταση στο θρίλερ δίνει η μαρτυρία του γιου της στον ΑΝΤ1.

Σύμφωνα με όσα παραδέχθηκε το παιδί της 48χρονης, μερικές ημέρες πριν την εξαφάνιση της μητέρας του η γυναίκα είχε βρεθεί σε μια άλλη γέφυρα από την οποία είχε επιχειρήσει να βάλει τέλος στη ζωή της. Το παιδί της 48χρονης αποκάλυψε, δε, ότι ήταν εκείνο που τότε την είχε σώσει και την είχε σταματήσει.

Συμφωνα με το ρεπορτάζ της εκπομπής «Το Πρωινό» σήμερα θα ολοκληρωθούν οι έρευνες με σοναρ στη λίμνη και στη συνέχεια θα ξεκινήσουν σε νέα τοποθεσία.

Στις έρευνες των προηγούμενων ημερών επιστρατεύτηκε και υποβρύχιο drone της ΜΚΟ ΟΦΚΑΘ το οποίο σάρωσε τον βυθό της λίμνης χωρίς, όμως, να εντοπίσει κάποιο στοιχείο της 48χρονης.

Στο MEGA μεταδόθηκαν τα πρώτα πλάνα από την υποβρύχια έρευνα του drone στον βυθό της λίμνης όπου δεν βρέθηκε κάποιο ίχνος της γυναίκας. Όπως διαπιστώθηκε μόνο σε κάποια σημεία του βυθού της λίμνης υπήρχαν κορμοί και κλαδιά, ενώ ο υπόλοιπος πυθμένας ήταν καθαρός. Σημειώνεται ότι το υποβρύχιο drone ερεύνησε στα δυο «ύποπτα» σημεία που υπέδειξαν οι βατραχάνθρωποι του Λιμενικού καθώς κατέβηκε στα 75 μέτρα βάθος.

Περισσότερα
Advertisement

Ροή ειδήσεων

Advertisement

Αυτή την εβδομάδα