Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Εκ νέου χωρίς νερό έμεινε την Παρασκευή η Κλειτορία

Published

on

 

 

Nέα σοβαρή βλάβη στον κεντρικό αγωγό ύδρευσης, η δεύτερη μέσα σε λιγότερο από μία εβδομάδα, σημειώθηκε χθες το πρωί στην Άνω Κλειτορία (Μαζαίικα), αφήνοντας για πολλές ώρες χωρίς νερό κατοίκους και παραθεριστές της περιοχής.

Υπενθυμίζεται ότι, όπως αποκάλυψε η «Γ» οι βλάβες στην ύδρευση είναι σχεδόν καθημερινές τελευταία στην ευρύτερη περιοχή της Δ.Ε. της Κλειτορίας.

Τη Δευτέρα που μας πέρασε, ανήμερα της εορτής του Δεκαπενταύγουστου υπήρξε παρέμβαση των των τεχνικών υπηρεσιών του Δήμου Καλαβρύτων για την αποκατάσταση σημαντικής βλάβης στην ύδρευση στην Άνω Κλειτορία.

Η μεγάλη βλάβη παρουσιάστηκε στο κεντρικό δίκτυο που στέλνει το νερό, απ’ το αντλιοστάσιο στη δεξαμενή του χωριού. Οι υπάλληλοι της Δ.Ε. Κλειτορίας, μαζί με τον υδραυλικό και τον ηλεκτρολόγο του δήμου εργάστηκαν επί ώρες για να αποκαταστήσουν τη βλάβη. Το πρώτο αυτό πρόβλημα λύθηκε στις 16/8/2022.

Χθες Παρασκευή το πρωί έσπασε πάλι το κεντρικό δίκτυο της κοινότητας με αποτέλεσμα να αδειάσει γρήγορα η δεξαμενή και να μείνει χωρίς νερό όλο το δίκτυο.

Υπενθυμίζεται επίσης ότι η επέμβαση των τεχνικών υπηρεσιών ήταν άμεση και το πρωί της Τετάρτης 17/8/2022, στον οικισμό Παγκράτι της Δ.Ε. Κλειτορίας όπου επίσης καταγράφηκε σημαντική βλάβη στον κεντρικό αγωγό ύδρευσης.  Σοβαρή βλάβη σημειώθηκε και την Τρίτη 16 του μηνός στα Λυκούρια, έξω από την Κλειτορία.

Η Δημοτική αρχή εκτός από την αντικατάσταση των μετρητών και τον έλεγχο των διαρροών και βλαβών, επιχειρεί να ολοκληρώσει τις διαδικασίες για την κατασκευή νέων δικτύων και συντήρηση των δεξαμενών και αντλιοστασίων σε Κλειτορία, Λυκούρια και άλλους οικισμούς της Δημοτικής Ενότητας.

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement