Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

800.000 ευρώ για τη Μαρίνα-Εγκρίθηκε από την κυβέρνηση το αίτημα του Δήμου για χρηματοδότηση της αποκατάστασης των ζημιών

Published

on

Το ποσό των 800.000 ευρώ ενέκρινε η κυβέρνηση ως έκτακτη χρηματοδότηση του Δήμου Πατρέων για την αποκατάσταση των ζημιών στη Μαρίνα, η οποία επλήγη από την κακοκαιρία.

Χθες πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Δημάρχου Πατρέων, Κώστα Πελετίδη, με τον Υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ, Χρήστο Τριαντόπουλο, παρουσία των βουλευτών Αχαΐας της Ν.Δ, Ιάσονα Φωτήλα, Άγγελου Τσιγκρή και Χριστίνας Αλεξοπούλου και του αντιδημάρχου, Χρήστου Κορδά.
Ο Υφυπουργός ενημέρωσε τον Δήμαρχο Πατρέων, ότι εγκρίθηκε το αίτημα της Δημοτικής Αρχής για χρηματοδότηση, ύψους 800.000 ευρώ, για την αποκατάσταση των ζημιών.
Στη συνάντηση ήταν επίσης παρόντες εκ μέρους του Δήμου Πατρέων, ο Αντιδήμαρχος Αρχιτεκτονικού Έργου και Έργων Υποδομής, Χρήστος Κορδάς, ο Διευθυντής Έργων Υποδομής, Γιώργος Σπηλιωτόπουλος, καθώς και ο μηχανικός Στέλιος Σταματίου από τη Διεύθυνση Πολεοδομικού και Κυκλοφοριακού Σχεδιασμού.
Ι. ΦΩΤΗΛΑΣ: ΞΕΚΑΘΑΡΟ ΤΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ
Μετά το τέλος της ενημέρωσης ο Ιάσονας Φωτήλας Βουλευτής ΝΔ Αχαΐας δήλωσε: «Για άλλη μία φορά και με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο η Κυβέρνηση δείχνει το ενδιαφέρον της για έναν από τους πλέον ζωτικούς χώρους της Πάτρας. Η προσπάθεια όμως για μία ολοκληρωμένη και οργανωμένη μαρίνα θα πρέπει να συνεχιστεί έως ότου η πόλη μας αποκτήσει την μαρίνα που της αξίζει. Σε αυτή την προσπάθεια δεν θα πρέπει να λείπει κανείς και ταυτόχρονα οφείλουμε να αξιοποιήσουμε όλα τα χρηματοδοτικά εργαλεία που υπάρχουν στη διάθεσή μας και σε τοπικό επίπεδο. Όλοι ξέρουμε τις τεράστιες αναπτυξιακές προοπτικές της μαρίνας μας καθώς επίσης και τα οφέλη που θα προκύψουν από την αξιοποίησή της. Δεν εφησυχάζουμε και έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας να διανύσουμε».
-Την άμεση αποκατάσταση των ζημιών ζητά και ο βουλευτής, Άγγελος Τσιγκρής, ενώ η κα Αλεξοπούλου από την πλευρά της σχολίασε πως «ενδιαφέρον έχει, να δούμε με ποιον τρόπο ο Δήμος θα αξιοποιήσει αυτή τη φορά και σε πόσο χρόνο, τη βοήθεια της Κυβέρνησης προς την πόλη ή αν θα ακολουθήσει την τακτική του να συμφωνεί στην Αθήνα και να διαμαρτύρεται στην Πάτρα».

Ροή ειδήσεων

Advertisement