Κυριακή 26 Μαρτίου 2023
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Ο Περικλής Νταβλούρος μιλά στην «Γ»: «Έτοιμοι για διαδερμική εμφύτευση αορτικών βαλβίδων»

Δημοσιεύθηκε

στις

ΤΗΣ ΤΕΤΑΣ ΓΙΑΝΝΑΡΟΥ
Με σημαντικές εισηγήσεις από κορυφαίουσ επιστήμονες που μετέφεραν τη τελευταία λέξη των σύγχρονων εξελίξεων στην καρδιολογία αλλά και παράλληλα σε ένα ευρύ πεδίο άλλων ειδικοτήτων της παθολογίας, ολοκλήρωσε τον κύκλο των εργασιών του το 20ο Συνέδριο Γέφυρα καρδιολογίας.

Η καρδιολογική Κλινική του ΠΓΝΠ απέδειξε και μέσα από το φετινό διεθνές Συνέδριο- θεσμό, μια ακόμα επιτυχή δράση στα πεπραγμένα της στοιχειοθετώντας την πρωτοπορία της και ότι εγγυάται επιτυχία σε προηγμένης τεχνολογίας επεμβάσεις και καινοτόμες θεραπείες σε όλα τα πεδία της καρδιολογίας

ΠΟΙΟ ΤΟ ΑΠΟΤΟΚΟ;

Ποιο το απότοκο του συνεδρίου ; Δια στόματος του προέδρου του Καθηγητή Καρδιολογίας και διευθυντή της Καρδιολογικής κλινικής, Περικλή Νταβλούρου έγιναν στην «Γ» σε σύνοψη σημαντικές επισημάνσεις για τους βασικούς τομείς στου Συνεδρίου.

«Στο πλαίσιο των συνεδριών και των εισηγήσεων διεθνούς κύρους επιστημόνων μπορούμε σε σύνοψη να επισημάνουμε ότι αξίζει να υπογραμμισθούν τρείς βασικοί τομείς η οποίοι παρουσιάστηκαν πολύπλευρα και συζητήθηκαν διεξοδικά: Καρδιακή Ανεπάρκεια, Αρρυθμίες και παθήσεις που υπόκεινται στην Επεμβατική καρδιολογία»
Αναλύοντας τους τρείς βασικούς τομείς ο Καθηγητής Νταβλούρος δίνει απλουστευμένα το δυνατόν χρήσιμές πληροφορίες.

Σχετικά με την καρδιακή σνεπάρκεια αναφέρει: «Στο Συνέδριο παρουσιάστηκαν οι νεότερες φαρμακευτικές θεραπείες και παράλληλα η χρήση υποβοηθητικών συσκευών ζωτικής σημασίας από την εμφύτευση βηματοδότη έως την τεχνητή καρδιά. Παράλληλα αναλύθηκε η χρησιμότητα των σύγχρονων απεικονοστικών εξετάσεων για την κατανόηση και την θεραπεία της νόσου όπως πχ ο τρισδιάστατος υπέρηχος και η μαγνητική τομογραφία καρδιάς».
Σχετικά με το θέμα των αρρυθμιών που παρουσιάζει ευρύτητα πασχόντων, ο ίδιος επισημαίνει « Στο πρόβλημα των αρρυθμιών παρουσιάστηκαν οι τελευταίες εξελίξεις επεμβάσεων περιοχών που δημιουργούν αρρυθμίες (κατάλυση).Ιδιαίτερη και λεπτομερής αναφορά έγινε για την πρόληψη των αιφνίδιων θανάτων όπως γονιδιακός έλεγχος και ειδικός έλεγχος των αθλητών».

«ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΕΓΚΡΙΣΗ»

Τέλος σε προβλήματα καρδιοπαθειών που άπτονται της επεμβατικής Καρδιολογίας (νόσοι στεφανιαίας ) σημείωσε: « Στο πλαίσιο του συγκεκριμένου τομέα παρουσιάστηκαν τα νεότερα στοιχεία της δια δερμικής εμφύτευσης αορτικών βαλβίδων (χωρίς χειρουργείο). Είμαστε έτοιμοι για διαδερμική εμφύτευση αορτικών βαλβίδων και το μόνο πρόβλημα εδράζεται στην χρηματοδότηση και την έγκριση αυτών των επεμβάσεων. που δυστυχώς στη χώρα μας εξελίσσεται σε χρονοβόρα γραφειοκρατική διαδικασία γεγονός που την καθιστά υπολειπόμενη άλλων χωρών που το συγκεκριμένο θέμα έχει επιλυθεί και αποτελεί ρουτίνα. Η συγκεκριμένη επέμβαση άνευ χειρουργείου καθιστά την επέμβαση πολύ ευκολότερη και θα επιλύσει το πρόβλημα πολλών καρδιοπαθών»

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Δουσδαμπάνης-Λουκοπούλου: Η έγνοια τους ο ασθενής

Δημοσιεύθηκε

στις

Υπηρετούν σε διαφορετικούς κλάδους αλλά τους ενώνει το ενδιαφέρον και η αγάπη τους για τον ασθενή, στον οποίο προσφέρουν τις γνώσεις τους με αφοσίωση και ανιδιοτέλεια.

Ο λόγος για τον πρόεδρο της Ιατρικής Εταιρείας Δυτικής Ελλάδας, επιμελητής της Νεφρολογικής Κλινικής του ΓΝΠ «Ο Άγιος Ανδρέας» Περικλή Δουσδαμπάνη και την γιατρός – επιμελήτρια της Παθολογικής Κλινικής στο ΓΝΠ “Αγ. Ανδρέας” Βιβή Λουκοπούλου (η οποία παράλληλα έχει στρατευθεί στην μάχη των εθνικών εκλογών ως υποψήφια βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Αχαΐας) συναντιούνται καθημερινά στο νοσοκομείο και αγωνίζονται ο καθένας από την πλευρά του για ένα καλύτερο δημόσιο σύστημα υγείας.

 

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

«Ένοχη σιωπή για τον Έσπερο»-Μαίνονται οι αντιδράσεις για την πώληση του «Έσπερου» και την αδιαφορία της δημοτικής Αρχής

Δημοσιεύθηκε

στις

«Ένοχη» χαρακτηρίζει τη σιωπή Πελετίδη για το θέμα της πώλησης του «Έσπερου» η «Ώρα Πατρών», επισημαίνοντας μεταξύ άλλων πως «ο Έσπερος, προέκταση της Πλατείας Δημοκρατίας (Πρώην Β. Γεωργίου), ανοιχτός χώρος που παλιά χτυπούσε η καρδιά του εμπορίου και χώρος διασκέδασης των Πατρινών τα καλοκαίρια είχε περιέλθει εδώ και πάρα πολλά χρόνια, στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο.

Ο χώρος είχε αναπλαστεί στο πλαίσιο των έργων της «Πάτρα Πολιτιστική Πρωτεύουσα» και παραχωρήθηκε στον Δήμο Πατρέων για πολιτιστικές εκδηλώσεις από το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο επί δημοτικής αρχής του κ. Φούρα. Μάλιστα, επειδή τότε φάνηκε να υπαναχωρεί το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο στην παραχώρηση του ακινήτου, ο κ. Φούρας είχε προχωρήσει σε αποξήλωση κατασκευής και οδηγήθηκε για αυτό στο αστυνομικό τμήμα. Δόθηκαν οι απαραίτητες διευκρινίσεις και ο χώρος έκτοτε διαχειριζόταν από τον Δήμο Πατρέων.
Κατά το παρελθόν υπήρχαν επανειλημμένως προτάσεις-προτροπές από φορείς της πόλης, το ακίνητο να ανταλλαχθεί με άλλο περιουσιακό στοιχείο του Δήμου ώστε να περιέλθει η ιδιοκτησία του στην πόλη για πολιτιστικές δράσεις και εκδηλώσεις. Υπάρχει δε και ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για τον Έσπερο ότι το ακίνητο πρέπει να περιέλθει στην ιδιοκτησία του Δήμου Πατρέων.
Κατά τη διάρκεια του προχθεσινού Δημοτικού Συμβουλίου ο Δήμαρχος παραδέχτηκε ότι γνώριζε ήδη από το 2021 ότι ο Έσπερος πωλείται.

Προφασίστηκε μάλιστα ότι ο Δήμος Πατρέων δεν είχε χρήματα να τον αγοράσει, περίπου εννιακόσιες χιλιάδες ευρώ. Πέραν της ψευδούς πρόφασης που επικαλέστηκε, δεν απάντησε στο ερώτημα γιατί το θέμα δε συζητήθηκε εξ΄ αρχής στο Δημοτικό Συμβούλιο ενώ ήταν σε γνώση του, ότι τον Έσπερο διαπραγματευόταν ιδιώτης και ότι μάλιστα είχε έρθει και σε επαφή μαζί του; Ο Έσπερος μπορούσε να σωθεί, αν προχωρούσε έγκαιρα σε ανταλλαγή με άλλο περιουσιακό στοιχείο του Δήμου ή κατάλληλο προγραμματισμό σε σχέση με αγοραπωλησίες που έκανε ήδη ο Δήμος. Υπάρχει βέβαια και άλλο ένα εύλογο ερώτημα: πώς είναι δυνατόν προ διμήνου αλλά και προχθές, να εισηγείται στο Δημοτικό Συμβούλιο να αποζημιωθεί ακίνητο με επικείμενα κτίρια στο Ζαβλάνι (τουβλοποιία Νιάρου) έναντι σχεδόν ενός εκατομμυρίου ευρώ; Εκείνα τα χρήματα περισσεύουν; Ποιους άραγε ήθελε να εξυπηρετήσει ο κ. Πελετίδης;
Ο πολιτισμός και η Ιστορία της πόλης δεν έχει τιμή κ. Πελετίδη διαφορετικά απαντήστε, πόσο πάει, το Δημοτικό Θέατρο Απόλλων, τα Σιντριβάνια και όλη Πλατεία Δημοκρατίας (Πρώην Β. Γεωργίου);
Η στάση σας και η σιωπή σας είναι ενοχή…και το κυριότερο οι πράξεις σας και οι παραλείψεις σας (ηθελημένες ή μη) ζημιώνουν την πόλη!».

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Τραγωδία στην ασφαλτο-Έχασε τη ζωή του πατέρας τεσσάρων παιδιών

Δημοσιεύθηκε

στις

Ενας 63χρονος άνδρας, πατέρας τεσσάρων παιδιών, έχασε σήμερα τη ζωή του σε τροχαίο, όταν το δίκυκλο που οδηγούσε ξέφυγε από την πορεία του και προσέκρουσε σε σταθερό σημείο.

Το δυστύχημα σημειώθηκε σε παράδρομο της Ολυμπίας Οδού, στο ύψος του Αιγίου, με τον άνδρα να μεταφέρεται σε κρίσιμη κατάσταση στο νοσοκομείο όπου λίγη ώρα αργότερα εξέπνευσε.

Ο οδηγός φορούσε κράνος αλλά αυτό διαλύθηκε από τη σφοδρότητα με την οποία προσέκρουσε στο τοιχίο.

Τα αίτια του δυστυχήματος διερευνά η Τροχαία Αιγίου.

Περισσότερα
Advertisement

Ροή ειδήσεων

Advertisement

Αυτή την εβδομάδα