Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Οι κλινικοεργαστηριακοί γιατροί, τα διαγνωστικά κέντρα και τα πολυιατρεία διαμαρτύρονται για το clawback-Συγκέντρωση στις 11:30 π.μ. και στο ΠΕΔΙ- ΕΟΠΥΥ στην Παπαφλέσσα

Published

on

«Δίνουμε τη μάχη για την επιβίωση των ιατρείων/εργαστηρίων της γειτονιάς. Οι σημερινές κινητοποιήσεις θα είναι η απαρχή, έπεται συνέχεια» διαμηνύει η πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πατρών και πρόεδρος της ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ Άννα Μαστοράκου με αφορμή το ραντεβού διαμαρτυρίας που δίνουν οι εργαστηριακοί και κλινικοεργαστηριακοί γιατροί για το clawback σήμερα (11 π.μ.) έξω στο Υπουργείο Υγείας.

Μισή ώρα αργότερα, στις 11:30 π.μ. έξω από τα γραφεία του ΠΕ.ΔΙ. ΕΟΠΥΥ Αχαΐας στην οδό Παπαφλέσσα, οι εργαστηριακοί και κλινικοεργαστηριακοί γιατροί της Πάτρας μαζί με μέλη του Ιατρικού Συλλόγου Πατρών θα πραγματοποιήσουν περιφερειακή συγκέντρωση διαμαρτυρίας, ζητώντας να καταργηθεί ένα μέτρο που αποτελεί «θηλιά».
«Έχουμε γίνει χορηγοί των διαγνωστικών εξετάσεων που πραγματοποιούν οι ασφαλισμένοι στα ιατρεία, τα διαγνωστικά εργαστήρια και τα πολυϊατρεία μας! Δεν αντέχουμε άλλο να βάζουμε λεφτά από την τσέπη μας για να καλύπτουμε το 40% των εξετάσεων που δεν πληρώνει το κράτος εξαιτίας των ανεπαρκών προϋπολογισμών που καταρτίζει!», αναφέρει η κα Μαστοράκου μεταφέροντας τις κοινές θέσεις όλου του κλάδου που θίγεται από το μέτρο του clawback και ζητά την άμεση κατάργησή του.
Και προσθέτει: «Αντιδρούμε στον βίαιο θάνατο στον οποίο οδηγείται η Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας! Αντιδρούμε στην «έξωση» που υφίστανται οι εργαστηριακοί και κλινικοεργαστηριακοί γιατροί από τη χώρα αυτή, εξαιτίας των άθλιων οικονομικών συνθηκών που τους επιβάλλονται! Ο ΕΟΠΥΥ δεν μας πληρώνει, μας χρεώνει! Δεν ζητάμε να πληρώνουν οι ασθενείς αλλά να μας πληρώνει το κράτος. Κάθε εξέταση που εκτελείται να πληρώνεται όσο αναγράφει το παραπεμπτικό. Διαμαρτυρόμεθα απέναντι στις περικοπές των δεδουλευμένων μας που πλέον μετρούν πάνω από 10ετία και αγγίζουν το αστρονομικό ποσό των 1,02 δις ευρώ! Καλούμε όλους τους εργαστηριακούς και κλινικοεργαστηριακούς ιατρούς, τα διαγνωστικά εργαστήρια και πολυϊατρεία να είναι παρόντες έξω από το Υπουργείο Υγείας στις 11:00 π.μ. και στις κινητοποιήσεις που θα γίνουν στις περιφερειακές πόλεις».
ΣΤΗΡΙΖΕΙ Ο ΙΑΤΡΙΚΟΣ
Ο Ιατρικός Σύλλογος Πατρών σε ανακοίνωσή του γνωστοποίησε ότι στηρίζει τις κινητοποιήσεις που έχει προκηρύξει το συντονιστικό όργανο φορέων Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας για την κατάργηση του clawback και την επιβίωση των ιατρείων, εργαστηρίων και διαγνωστικών κέντρων και πως θα συμμετάσχει στις δύο συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας.

Ροή ειδήσεων

Advertisement