Connect with us

Χωρίς κατηγορία

Αντίστροφη μέτρηση για κλήσεις σε απολογία Τι αναφέρει το πόρισμα της ΕΔΕ για τον θάνατο του Θ. Νεμουτιάνου

Published

on

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για τις κλήσεις σε απολογία όσων ευθύνονται για τα όσα συνέβησαν στα Επείγοντα του Γενικού Νοσοκομείου Πατρών «Ο Άγιος Ανδρέας» με τον άτυχο Θεόδωρο Νεμουτιάνο να χάνει τη ζωή του στις 13 Ιουλίου του 2022.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Γ» το πόρισμα της Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης που διενεργήθηκε κατόπιν εντολής του Υπουργού Υγείας Θάνου Πλεύρη καταγράφει αναλυτικά τα όσα συνέβησαν εκείνο το βράδυ.

Συγκεκριμένα, φέρεται να καταλογίζει ευθύνη σε νοσηλεύτρια για αμέλεια στην εκπλήρωση των καθηκόντων της αλλά όχι εκ προθέσεως, το οποίο συνιστά πειθαρχικό παράπτωμα, διότι υποδέχθηκε τον άτυχο ασθενή στα ΤΕΠ του «Αγ. Ανδρέα» και τον παρέπεμψε στο εφημερεύον νοσοκομείο για περαιτέρω διερεύνηση της πάθησής του με την μετέπειτα τραγική κατάληξη χωρίς να ακολουθήσει τα προβλεπόμενα για τη διαχείριση τέτοιων περιστατικών σε κλειστή εφημερία.

Όφειλε, δηλαδή, να προβεί σε αξιολόγηση των ζωτικών σημείων του ασθενούς και μετά να καλέσει γιατρό για να προβεί σε αξιολόγηση των εξετάσεων και να παρέχει τις πρώτες βοήθειες και στη συνέχεια να συστήσει κατ’ οίκον θεραπεία ή διακομιδή στο εφημερεύον νοσοκομείο με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.

Ωστόσο, στο πόρισμα –σύμφωνα με πληροφορίες της «Γ»- φέρεται να περιγράφονται πέραν του πειθαρχικού παραπτώματος και διοικητικές δυσλειτουργίες.
Εκτός των άλλων σημείων, χαρακτηριστικό είναι αυτό που αναφέρει πως το γεγονός ότι οι διοικούντες και αρμόδιοι της Ιατρικής και Νοσηλευτικής Υπηρεσίες φέρεται να είχαν λάβει γνώση του βιβλίου λογοδοσίας ή κάποιοι εξ αυτών να μην το αξιολόγησαν σωστά, ενώ και η προϊσταμένη της Νοσηλευτικής δεν είχε ενημερωθεί εγκαίρως για το συμβάν από τους εμπλεκόμενους, ενώ διοικητικό στέλεχος το πληροφορήθηκε από την… καθαρίστρια!
Εν κατακλείδι, το πόρισμα κατατείνει σε διαπιστώσεις που μαρτυρούν πως στο εν λόγω ίδρυμα δεν υπάρχει δίαυλος επικοινωνίας μεταξύ διαφόρων υπηρεσιών.

Ροή ειδήσεων

Advertisement