Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
Connect with us

Αθλητισμός

Η καρδιά της Ευρωπαϊκής Ολυμπιακής Οικογένειας χτυπά στην Αρχαία Ολυμπία

Δημοσιεύθηκε

στις

Η Eλληνική Ολυμπιακή Επιτροπή θα υποδεχθεί στην Αρχαία Ολυμπία, από τις 29 Σεπτεμβρίου έως την 1η Οκτωβρίου, τις Εθνικές Ολυμπιακές Επιτροπές της Ευρώπης για το 42ο Σεμινάριο των Ευρωπαϊκών Ολυμπιακών Επιτροπών.

Στο λίκνο των Ολυμπιακών Αγώνων θα συγκεντρωθούν εκπρόσωποι από 47 Ευρωπαϊκές Ολυμπιακές Επιτροπές θα κάνουν απολογισμό των Αγώνων που έχουν ήδη γίνει και θα συζητήσουν για τις αθλητικές εκδηλώσεις που έχουν προγραμματιστεί για το 2022 και το 2023, ανταλλάσσοντας παράλληλα απόψεις για το μέλλον του ευρωπαϊκού Ολυμπιακού κινήματος.

O Πρόεδρος της ΕΟΕ και των Ευρωπαϊκών Ολυμπιακών Επιτροπών Σπύρος Καπράλος που θα κηρύξει την έναρξη των εργασιών το μεσημέρι της Παρασκευής, δήλωσε « Η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή υποδέχεται με χαρά και συγκίνηση την Ευρωπαϊκή Ολυμπιακή Οικογένεια στην Αρχαία Ολυμπία, το γενέθλιο τόπο των Ολυμπιακών Αγώνων. Αυτή είναι μια ιδιαίτερη ευκαιρία να συναντηθούν όλοι οι εκπρόσωποι των Ευρωπαϊκών Ολυμπιακών Επιτροπών για πρώτη φορά στις ανανεωμένες εγκαταστάσεις της ΔΟΑ που αποτελούν ύψιστο συμβολισμού για το Ολυμπιακό Κίνημα».

Μετά το σεμινάριο των Ευρωπαϊκών Ολυμπιακών Επιτροπών θα ακολουθήσει την Κυριακή 2 Οκτωβρίου το Περιφερειακό Φόρουμ της ΔΟΕ σχετικά με την προετοιμασία των Εθνικών Ολυμπιακών Επιτροπών της Ευρώπης για τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι το 2024.

Είναι η δεύτερη φορά που οι Ευρωπαϊκές Ολυμπιακές Επιτροπές εμπιστεύονται την Ελλάδα για μία κορυφαία της εκδήλωση, μετά τη διοργάνωση στην Αθήνα, της 50ης Γενικής Συνέλευσης, τον Ιούνιο του 2021.

 

Περισσότερα


Ροή ειδήσεων

Advertisement