Connect with us

Ελλάδα

ΔΙΚΗ ΦΥΣΣΑ: Παναγιώτης Φύσσας: «Το χτύπημα ήταν επαγγελματικό»

Published

on

Με τη συγκλονιστική κατάθεση του πατέρα του Παύλου Φύσσα, Παναγιώτη, που περιέγραψε όσα ο ίδιος βίωσε όταν ειδοποιήθηκε για τη δολοφονική επίθεση στο παιδί του, τον Σεπτέμβριο του 2013, συνεχίστηκε χθες η δίκη για την εγκληματική δράση της Χρυσής Αυγής, καθώς το δικαστήριο διερευνά τις συνθήκες υπό τις οποίες έχασε τη ζωή του ο νεαρός μουσικός από το Κερατσίνι.

Ο Παναγιώτης Φύσσας, που ειδοποιήθηκε όταν ο γιος είχε ήδη δεχθεί το θανατηφόρο χτύπημα από τον Γιώργο Ρουπακιά, περιέγραψε στο δικαστήριο τις τραγικές στιγμές που ακολούθησαν, όταν βρήκε τον γιο του βαριά χτυπημένο και σχεδόν ετοιμοθάνατο. «Πήγα στο σημείο, δεν είχε κίνηση, είδα τον Παύλο πεσμένο με τα μάτια ανοιχτά, στο πεζοδρόμιο δεν είδα αίματα πολλά και είπα “ευτυχώς”». Και συνέχισε με την περιγραφή της διακομιδής του Παύλου Φύσσα στο νοσοκομείο, όταν οι γιατροί διέγνωσαν ότι είχε χάσει τη ζωή του από χτυπήματα τα οποία χαρακτήρισαν «επαγγελματικά» και απέκλεισαν κάθε δυνατότητα να ζούσε, έστω κι αν το ασθενοφόρο που τον μετέφερε είχε κινηθεί νωρίτερα.

«Βλέπω το παιδί, κοιτάω τον γιατρό και με τα μάτια καταλαβαίνω ότι έχει “φύγει”. Τον ρωτάω: “Φταίει που άργησε το ασθενοφόρο;”. “Οχι”, μου λέει. “Απέξω αν τον χτυπούσαν δεν θα κάναμε τίποτα. Το χτύπημα είναι επαγγελματικό. Δεν θα κάναμε τίποτα…”», ανέφερε στο δικαστήριο, συγκλονίζοντας, ο μάρτυρας.

Ο πατέρας του Παύλου Φύσσα μίλησε για «οργανωμένο σχέδιο» δολοφονίας του γιου του, συνδυάζοντας τα δεδομένα που οδήγησαν στον θάνατό του, ενώ η αδελφή του αδικοχαμένου Παύλου Φύσσα έκανε επίσης λόγο για οργανωμένη δολοφονία, περιγράφοντας το προσωπικό της δράμα αλλά και της οικογένειάς της.

 

Ωστόσο, αίσθηση προκάλεσε το γεγονός ότι ο συνήγορος του Ιωάννη Λαγού, Κωνσταντίνος Πλεύρης, που είχε χαιρετήσει με ναζιστικό χαιρετισμό μέσα στη δικαστική αίθουσα την Παρασκευή, χθες δεν παρέστη, ενώ το δικαστήριο διευκρίνισε ότι όσο ήταν στην έδρα κάτι τέτοιο δεν συνέβη.

Συνθήματα

Οι εντάσεις πάντως μέσα στη δικαστική αίθουσα δεν λείπουν, καθώς υποστηρικτές της Χ.Α., αλλά κυρίως συμπαραστάτες των θυμάτων της, ανταλλάσσουν συνθήματα, ένταση που έχει φθάσει στον ναζιστικό χαιρετισμό Πλεύρη, που ξεσήκωσε –όπως ήταν φυσικό– αντιδράσεις. Σε κάθε περίπτωση η δίκη αναμένεται να κρατήσει για καιρό, με την συντριπτική πλειονότητα των κατηγορουμένων να μην εμφανίζεται στο δικαστήριο, πλην του Ιωάννη Λαγού, ευρωβουλευτή ουσιαστικά σε αναστολή λόγω της καταδίκης του, που επαναλαμβάνει ότι θεωρεί τον εαυτό του «πολιτικό κρατούμενο», δεχόμενος το σκωπτικό σχόλιο της Μάγδας Φύσσα, «θα τρίζουν τα κόκαλα των πολιτικών κρατουμένων».

Πάντως, το δικαστήριο, με πρόεδρο την πρόεδρο εφετών Σοφία Πανουτσακοπούλου, επιχειρεί η διαδικασία να «τρέξει» όσο πιο γρήγορα γίνεται και να μην επαναληφθεί η πενταετία της πρωτοβάθμιας δίκης.

Ροή ειδήσεων

Advertisement