Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Συνεχίζονται οι πτήσεις στον Άραξο, για τα ξενοδοχεία της Ηλείας

Published

on

Μέχρι και τις 28 Οκτωβρίου θα συνεχιστούν οι πτήσεις από το αεροδρόμιο του Αράξου, με την τουριστική σεζόν να μην έχει κλείσει ακόμα για τον κρατικό αερολιμένα,  παρόλο που τα περισσότερα από τα εποχικά ξενοδοχεία της Αχαΐας έχουν κατεβάσει τα ρολά τους.

«Έχουμε πέντε πτήσεις από την Γερμανία κάθε Παρασκευή» αναφέρει χαρακτηριστικά ο διευθυντής του πολιτικού αεροδρομίου Γιώργος Γκουβίτσας. «Πράγματι η τουριστική σεζόν για την περιοχή μας έχει φτάσει στο τέλος της, αλλά ακόμα δεν έχει ολοκληρωθεί».

Σύμφωνα με τον ίδιο οι τουρίστες καταφτάνουν μέσα Οκτωβρίου στο αεροδρόμιο του Αράξου από την Γερμανία κάθε Παρασκευή κατευθύνονται στην Ηλεία και στα παραθεριστικά μέρη του γειτονικού νομού όπου τα ξενοδοχεία δεν έχουν ακόμα κλείσει.

Είναι και αυτό ένα δείγμα της τουριστικής δυναμικής που έχει η Ηλεία στον εισερχόμενο τουρισμό σε σύγκριση με την Αχαΐα και ότι ο μεγαλύτερος όγκος των ξένων τουριστών που καταφτάνουν στην Ελλάδα μέσω του αεροδρομίου του Αράξου, έχουν ως προορισμό τις περιοχές του γειτονικού νομού, παρά τον νομό μας.

Πάντως, σε ότι αφορά την προσέλευση των τουριστών και την επισκεψιμότητα ο δείκτης της επιβατικής κίνησης, με βάση τις εκτιμήσεις, αναμένεται να πλησιάσει τους 100.000, σε όλη την διάρκεια της σεζόν.

Οι περισσότεροι από αυτούς που πέρασαν από την πύλη του αεροδρομίου του Αράξου την φετινή σεζόν είναι από την Γερμανία, με την συγκεκριμένη τουριστική αγορά να αποδεικνύεται η πιο πιστή στην Δυτική Ελλάδα και αυτό το καλοκαίρι και μάλιστα με μεγάλη διαφορά από τον δεύτερο, απόντων των Ρώσων, των Ουκρανών και της Λευκορωσίας.

Ροή ειδήσεων

Advertisement