Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Μία πορεία, τέσσερα αιτήματα-Στις 6 Νοεμβρίου η νέα κινητοποίηση του Δήμου για τρένο, Προαστιακό, γραμμικό πάρκο και Ριγανόκαμπο

Published

on

Αντίστροφη μέτρηση για τη νέα μεγάλη κινητοποίηση που προγραμματίζει ο Δήμος Πατρέων με τέσσερα καίρια αιτήματα.

Συγκεκριμένα, την Κυριακή 6 Νοεμβρίου με αφετηρία την πλατεία Όλγας στις 11 το πρωί θα πραγματοποιηθεί πορεία μέχρι το σταθμό του Προαστιακού στο Ρίο με τις εξής διεκδικήσεις:

-Την υπογειοποίηση της νέα σιδηροδρομικής γραμμής από το σταθμό του Ρίου μέχρι το νέο λιμάνι.
-Τη συνέχιση της λειτουργίας του προαστιακού.
-Τη δημιουργία, στην επιφάνεια της σημερινής γραμμής, Γραμμικού Πάρκου με δενδροστοιχίες, ασφαλή ποδηλατόδρομο και πεζόδρομο, υποδομές για την αναψυχή των κατοίκων.
-Να αποδοθεί άμεσα στο Δήμο ο πρώην σκουπιδότοπος στο Ριγανόκαμπο για τη δημιουργία ενός μεγάλου κοινόχρηστου πάρκου για τις ανάγκες του λαού και της νεολαίας της πόλης μας.
«Ο Πατραϊκός λαός ενωμένος αγωνίζεται για τα δικαιώματά του. Υπερασπίζεται την πόλη του. Το παρόν και το μέλλον της. Όλοι και όλες στη μεγάλη πορεία από την Πάτρα έως το Ρίο. Τα αιτήματά μας είναι δίκαια, ρεαλιστικά και άμεσα εφαρμόσιμα.
Είναι προς το συμφέρον του πατραϊκού λαού. Είναι το μέλλον που θέλουμε για μας και τις επόμενες γενιές», αναφέρεται στην ανακοίνωση- κάλεσμα του Δήμου και της Επιτροπής Αγώνα των κατοίκων.
Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΤΗΣ ΠΟΡΕΙΑΣ
Η πορεία θα ακολουθήσει την εξής διαδρομή: πλατεία Όλγας- Μιχαλακοπούλου- Μουρούζη- Έλληνος Στρατιώτου- Νοταρά- Αυστραλίας- Ανδρονικου- Αχιλλέως- Ζαϊμη- Σταθμός Προαστιακού Ρίου.

Ροή ειδήσεων

Advertisement