Πέμπτη 29 Φεβρουαρίου 2024
Connect with us

Lifestyle

Twitter: Αρχίζει τις περικοπές ο Έλον Μασκ – «Ζήτησε λίστα απολύσεων» μέχρι την 1η Νοεμβρίου

Δημοσιεύθηκε

στις

Ο Έλον Μασκ φέρεται να έδωσε εντολή για απολύσεις στο Twitter και μάλιστα άμεσα, σύμφωνα με δημοσίευμα των New York Times. Δεν είναι σαφές πόσοι εργαζόμενοι θα επηρεαστούν από τις περικοπές θέσεων εργασίας, αλλά πηγές είπαν στους Times της Νέας Υόρκης ότι ορισμένα τμήματα της εταιρείας θα επηρεαστούν περισσότερο από άλλα.

Προηγούμενες πληροφορίες ανέφεραν ότι ο Μασκ θέλει να μειώσει το προσωπικό του Twitter κατά 75%, αν και ο ίδιος ο δισεκατομμυριούχος επιχειρηματίας το διέψευσε – τουλάχιστον ως προς το ποσοστό αυτό – όταν έφτασε στα κεντρικά γραφεία της δημοφιλούς πλατφόρμας την περασμένη Τετάρτη, λίγο πριν την ολοκλήρωση της εξαγοράς, κουβαλώντας έναν… νιπτήρα για να δώσει το μήνυμα σε στελέχη και υπαλλήλους: «Χωνέψτε το!».

Το Twitter έχει αυτή τη στιγμή περίπου 7.500 εργαζόμενους και όπως σημειώνεται από τους Times, ορισμένοι διευθυντές κλήθηκαν ήδη να καταρτίσουν λίστες με υπαλλήλους που θα αποχωρήσουν.

Οι απολύσεις θα μπορούσαν να συμβούν πριν από την 1η Νοεμβρίου, την ημέρα δηλαδή που οι εργαζόμενοι θα λάβουν δωρεάν μετοχές (stock grants), οι οποίες αντιπροσωπεύουν ένα σημαντικό μέρος των αποδοχών τους.

Σύμφωνα με τους New York Times, ο Μασκ μπορεί να μην χρειαστεί να δώσει τις μετοχές αυτές εάν απολύσει υπαλλήλους πριν από αυτή την ημερομηνία.

Ο Έον Μασκ ολοκλήρωσε την εξαγορά του Twitter των 44 δις. δολαρίων την περασμένη Παρασκευή και απέλυσε «με το καλημέρα» πολλά στελέχη, μεταξύ των οποίων ο τέως διευθύνων σύμβουλος Parag Agrawal, ο οικονομικός διευθυντής Ned Segal και η επικεφαλής πολιτικής Vijaya Gadde.


Ροή ειδήσεων

Advertisement