Connect with us

Ελλάδα

Αναβολή της δίκης για τον Ιανουάριο του 2024 στην αγωγή Δημητριάδη κατά δημοσιογράφων

Published

on

Για τις 25 Ιανουαρίου 2024 αναβλήθηκε η συζήτηση της αγωγής που έχει καταθέσει ο πρώην γενικός γραμματέας του πρωθυπουργού, Γρηγόρης Δημητριάδης με αφορμή δημοσιεύματα που ενέπλεκαν το όνομα του στην υπόθεση των υποκλοπών.

Ο κ. Δημητριάδης έχει προσφύγει στη δικαιοσύνη καταθέτοντας αγωγή κατά της «Εφημερίδας των Συντακτών», του διευθυντή Νικόλα Βουλέλη, του διευθυντή σύνταξης Σωτήρη Μανιάτη, του αρχισυντάκτη του πολιτικού ρεπορτάζ Γιώργου Πετρόπουλου, του ιστότοπου Reporters United και των δημοσιογράφων Θανάση Κουκάκη, Θοδωρή Χονδρόγιαννου και Νικόλα Λεοντόπουλου διεκδικώντας χρηματική αποζημίωση για ηθική βλάβη την οποία θα εκχωρήσει στα Παιδικά Χωριά SOS.

Ο κ. Δημητριάδης ζητεί από τους συντάκτες και τους υπεύθυνους των μέσων ενημέρωσης να ανακαλέσουν και να μην επαναλάβουν στο μέλλον δημοσιεύματα που περιείχαν δυσφημιστικές ή εξυβριστικές, κατά τον ίδιο, φράσεις για το πρόσωπό του.

Η εκδίκαση της υπόθεσης αναβλήθηκε λόγω κωλύματος των δικηγόρων των εναγόμενων παρά την επιθυμία για το αντίθετο που εξέφρασαν οι νομικοί παραστάτες του κ. Δημητριάδη.

«Πρώτα σπιλώνουν και μετά κρύβονται», σχολίαζαν πηγές από την πλευρά του ενάγοντος σημειώνοντας πως θα χρειαστεί να περιμένει τουλάχιστον ως το 2024, με τις αναφορές που – όπως δηλώνει στην αγωγή του – σπιλώνουν την προσωπικότητά του να αιωρούνται στην προεκλογική ατμόσφαιρα.

Ροή ειδήσεων

Advertisement