Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

«Σήκωσε» 35.700 ευρώ μόνο με… ΙΒΑΝ!- Πατρινή πολιτικός μηχανικός έπεσε θύμα απατεώνα που παρίστανε τον υπάλληλο του Δήμου Αιγιαλείας

Η ΕΛ.ΑΣ. αναζητά τα ίχνη του μέσα από «δρομολόγιο» των χρημάτων

Published

on

 

Θύμα εξαπάτησης έπεσε μια γυναίκα, πολιτικός μηχανικός της Πάτρας, η οποία έχασε από τον τραπεζικό της λογαριασμό το ποσό των 35.700 ευρώ!

Το περίεργο της υπόθεσης είναι ότι η γυναίκα δεν έδωσε σε κανέναν τους προσωπικούς της κωδικούς, ούτε πάτησε σε κάποιον υπερσύνδεσμο.

Το μόνο που έκανε ήταν να δώσει τον διεθνή τραπεζικό λογαριασμό (ΙΒΑΝ) της σε άγνωστο που της τηλεφώνησε, παριστάνοντας τον δημοτικό υπάλληλο του Δήμου Αιγιαλείας.

Ο μαϊμού – υπάλληλος του Δήμου Αιγιαλείας της είπε πως θα προέβαινε σε εξόφληση εντάλματος και της ζήτησε τον αριθμό του λογαριασμού της.

Ξαφνικά, η ίδια κάνοντας έλεγχο για τις κινήσεις του τραπεζικού της λογαριασμού είδε να έχουν κάνει «φτερά» οι οικονομίες της.

Οι αναλήψεις από τον απατεώνα ήταν διαδοχικές με μικρά χρηματικά ποσά. Η «διαδρομή» τους, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ήταν τραπεζικοί λογαριασμοί στην Ελλάδα. Η έρευνα των διωκτικών αρχών βρίσκεται σε εξέλιξη για να εντοπιστούν τα ίχνη των αετονύχηδων απατεώνων που «σηκώνουν» τις καταθέσεις ανυποψίαστων πολιτών.

«ΚΑΜΙΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΟΥ

ΔΗΜΟΥ ΔΕΝ ΖΗΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ»

Υπενθυμίζουμε ότι ο Δήμος Αιγιαλείας είχε σπεύσει με ανακοίνωσή του να ενημερώσει τους πολίτες για την προσπάθεια εξαπάτησης από επιτήδειους οι οποίοι επικαλούνται ψευδώς ότι είναι υπάλληλοι των Οικονομικών υπηρεσιών του Δήμου Αιγιαλείας και ζητάνε τραπεζικά στοιχεία προφασιζόμενοι δήθεν ότι θα εξοφλήσουν εντάλματα.

Ο Δήμος συνέστησε στους πολίτες να μην δίνουν κανένα στοιχείο καθώς «καμία υπηρεσία του Δήμου μας δεν θα σας ζητήσει στοιχεία που αφορούν σε προσωπικούς κωδικούς Τραπεζικών Ιδρυμάτων» και να καταγγέλλουν κάθε προσπάθεια στις αρμόδιες αρχές.

Ροή ειδήσεων

Advertisement