Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΑΤΡΑΣ: Δεν υπάρχουν φάρμακα πλέον

Published

on

O πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αχαΐας Ανδρέας Σοφιανόπουλος ανήρτησε στο fb, εμφανώς προβληματισμένος, τους λόγους που έχουμε ελλείψεις σε φάρμακα:

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΦΑΡΜΑΚΑ ΠΛΕΟΝ
Θα ήθελα να γράψω κάτι πολύ αιχμηρό για τις ελλείψεις στα φάρμακα στην χώρα μας αλλά γνωρίζω πως η βάση μας είναι τόσο απογοητευμένη από την ποιότητα του συνδικαλισμού μας και τόσο εγκλωβισμένη στην αδυσώπητη καθημερινότητα και στα ατομικά της αδιέξοδα που μάλλον θα ήταν άλλη μια ντουφεκιά στον αέρα χωρίς αντίκρισμα.
Από την άλλη δεν μπορείς να αφήσεις ασχολίαστο και αυτό το σπιράλ ελλείψεων που μας έχει καταστήσει κομπάρσους στην ίδια μας την εργασία.
Θα σημειώσω απλά , πως το πολυεθνικό φαρμακευτικό κεφάλαιο φαίνεται πως έχει πλήρως αποθρασυνθεί, και με την απουσία ΚΑΘΕ θεσμικής παρέμβασης από την πολιτεία , θεωρεί τη χώρα μας , οικονομική μπανανία που δεν αξίζει τον κόπο να αποστείλει κανείς τα προϊόντα του.
Από την άλλη πλευρά η ίδια αυτή θεσμική ανεπάρκεια αλλά και το κυρίαρχο ιδεολόγημα του μέγιστου κέρδους σε συνδυασμό με το άλλο, ιδεολόγημα, πως ο ισχυρός οικονομικά κάνει <κουμάντο> στην αγορά , άσχετα αν η αγορά αυτή αποτελεί αγορά κοινωνικού αγαθού , έχει οδηγήσει το πάρτι του παράλληλου εμπορίου σε αληθινό ξεφάντωμα με τμήμα του προσποριζόμενου κέρδους , να επενδύεται με πλάγιους τρόπους και στην γενικότερη λειτουργία του φαρμακείου μας καθιστώντας έτσι τις ανισότητες όλο και πιο απαγορευτικές για την λειτουργία χιλιάδων συναδέλφων….αλλά και για το μέλλον του επιστήμονα φαρμακοποιού ως αυταπασχολούμενου επαγγελματία.
Δεν θα γράψω κάτι άλλο….οι συνάδελφοι στις εκλογές που έγιναν επέλεξαν την ίδια ηγεσία…αυτό θα έχει το κόστος και τα αποτελέσματά του….
αν το μέλλον του κλάδου είναι τα rapid και οι υπηρεσίες ΚΕΠ αυτό το μέλλον δεν με αφορά….με αφορά η απρόσκοπτη πρόσβαση στο αγαθό που αφορά στο του λειτούργημά μου είτε αυτό είναι ένα depon sir είτε ένα Φ.Υ.Κ…..
Οι προτάσεις του Δ.Σ της ΟΣΦΕ για τις ελλείψεις που πρόσφατα διάβασα είναι ασπιρίνη σε καρκινοπαθή….
όσο για τους πανηγυρισμούς του προεδρείου του Π.Φ.Σ για σποτάκια και τα μέτρα του Υπουργείου που θα <τελείωναν> το πρόβλημα , έχω απλά να σημειώσω πως προσωπικά θα ντρεπόμουν να στηρίζω την πολιτική ενός τέτοιου υπουργείου που μας κοροϊδεύει κατάμουτρα.(και όχι μόνο)….
Δυστυχώς απ ότι φαίνεται στο ζήτημα ελλείψεις θα περάσουμε πολύ δύσκολες εορτές(και όχι μόνο)
Ανδρέας Σοφιανόπουλος
πρόεδρος Φ.Σ Αχαίας-μέλος Δ.Σ Π.Φ.Σ

Ροή ειδήσεων

Advertisement