Connect with us

Αθλητισμός

Η Βραζιλία προσεύχεται για τον «βασιλιά» Πελέ

Published

on

Με κομμένη την ανάσα, σχεδόν παραιτημένες προ του μοιραίου, ολόκληρη η Βραζιλία αλλά και η υπόλοιπη ποδοσφαιρική οικουμένη παρακολουθούν τις τελευταίες πράξεις του δράματος της υγείας του Πελέ, καθώς ο «βασιλιάς του ποδοσφαίρου» δίνει την έσχατη μάχη με τον καρκίνο στο νοσοκομείο «Αλβέρτος Αϊνστάιν» του Σάο Πάολο.

Ο οργανισμός τού, κατά πολλούς, κορυφαίου ποδοσφαιριστή στην Ιστορία δεν φαίνεται πλέον να ανταποκρίνεται στην αγωγή που του χορηγούν οι γιατροί του νοσοκομείου κατά της ασθένειας που έχει πλήξει πια και τη νεφρική και την καρδιακή λειτουργία του.

Σύσσωμη η χώρα των 217 εκατ. κατοίκων, την οποία επανειλημμένως κατόρθωσε να ενώσει όπως κανένα άλλο τέκνο της, προσεύχεται για ένα θαύμα που θα αναστρέψει την πορεία πρoς το τέλος του 82χρονου θρύλου του ποδοσφαίρου, όπως έκανε ο βετεράνος Ρομάριο, που σε μήνυμά του τόνισε στον Πελέ ότι όλη η Βραζιλία είναι μαζί του. Στην κλινική, όπου είναι περιστοιχισμένος από όλη σχεδόν τη μεγάλη του οικογένεια, οι εικόνες αγκαλιάς και αγρυπνίας είναι τουλάχιστον συγκινητικές.

Στη δε ποδοσφαιρική του οικογένεια, τη Σάντος, άρχισαν ήδη οι προετοιμασίες για ένα μεγαλοπρεπέστατο «αντίο» με λαϊκό προσκύνημα στο γήπεδο.

Ροή ειδήσεων

Advertisement