Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Έρευνες για τον δράστη της μαζικής δηλητηρίασης-Έκκληση από τις Φιλοζωϊκές Οργανώσεις για να σταματήσει η βία κατά των ζώων

Ελένη Αρβανίτη: «Διώκεται για κακούργημα»

Published

on

Αλγεινή εντύπωση έχει προκαλέσει το περιστατικό της μαζικής θανάτωσης γατιών στην Πάτρα και συγκεκριμένα στην συμβολή των οδών Ιεροθέου και Μονής Αγίων Πάντων ανήμερα την Πρωτοχρονιά.

Το πρωί της Κυριακής κινητοποιήθηκαν εθελοντές, αστυνομία, εισαγγελία, κτηνίατροι, διότι βρέθηκαν 15 γάτες δηλητηριασμένες στην περιοχή Ιεροθέου στην Πάτρα ενώ ζούσαν ακόμα μόνο τρεις γατούλες που χρειάζονταν περίθαλψη, όπως ανέφερε η σύμβουλος του Δημάρχου Αλεξάνδρα Δημοπούλου, η οποία επελήφθη άμεσα για τη διευθέτηση μαζικής δολοφονίας.

«Η βία είναι πραγματικότητα με την έναρξη του 2023» έγραψε μεταξύ άλλων σε ανάρτησή της καταθέτοντας τη θλίψη της για το νέο περιστατικό κακοποίησης ζώων.

Επίσης, η νομική σύμβουλος της Πανελλήνιας Φιλοζωικής Οργάνωσης Ελένη Αρβανίτη υπογράμμισε πως «αν ο δράστης της μαζικής δηλητηρίασης γατιών της περιοχής Ιεροθέου και Μονής Αγίων Πάντων συλληφθεί, τηρείται η αυτόφωρη διαδικασία, κρατείται στο Τμήμα και στη συνέχεια οδηγείται ενώπιον Εισαγγελέα και Ανακριτή και παραπέμπεται στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο για κακούργημα».

Απηύθυνε έκκληση στους πολίτες να συμβάλλουν όλοι από την πλευρά τους στην αποτροπή φαινομένων βίας κατά των ζώων.
Υπενθύμισε δε, πως η θανάτωση ζώων προβλέπεται και τιμωρείται από το άρθρο 24 παράγραφος 1 εδάφιο β του Νόμου 4830/2021 ως κακούργημα. Η προβλεπόμενη ποινή σύμφωνα με το άρθρο 34 παράγραφος 2 του Νόμου 4830/2021 είναι έως δέκα χρόνια φυλάκιση και η χρηματική ποινή έως 50.000 ευρώ για κάθε ζώο. Σύμφωνα δε με το άρθρο 35 παράγραφο 43 του Νόμου 4830/2021στον δράστη της θανάτωσης επιβάλλεται και διοικητικό πρόστιμο από 30.000 – 50.000 ευρώ για κάθε ζώο».

Ροή ειδήσεων

Advertisement