Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

ΠΥΡΓΟΣ: Κραυγή αγωνίας για την ΣΕΤΤΗΛ

Published

on

Τον κώδωνα του κινδύνου για τη μελλοντική λειτουργία της ΣΕΤΤΗΛ στην πόλη του Πύργου, κρούει ο πρόεδρος του συλλόγου εργαζομένων ΥΕΘΑ Ν. Ηλείας κ. Γιώργος Δημήτρουλας, ο οποίος προτίθεται το επόμενο διάστημα να υποβάλλει την παραίτησή του, εξαιτίας, όπως τονίζει, της συνεχιζόμενης αδιαφορίας για την αναβάθμιση της μονάδας.

Όπως επισημαίνει στην εφ. «Πατρίς» ο επί σειρά ετών επικεφαλής του συλλόγου εργαζομένων της ΣΕΤΤΗΛ, ο οποίος αλλεπάλληλες φορές έχει βρεθεί ως μπροστάρης των αγώνων για τη διατήρηση του στρατοπέδου, αυτή τη φορά η κατάσταση που διαμορφώνεται στη μονάδα είναι πολύ δύσκολη, κυρίως λόγω της διαρκούς συρρίκνωσης του προσωπικού.

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός πως σύμφωνα με πληροφορίες της «Π», το εκπαιδευτικό προσωπικό που υπάρχει στη ΣΕΤΤΗΛ πλέον μετριέται στα δάχτυλα του ενός χεριού, ενώ και το στρατιωτικό δυναμικό διαρκώς μειώνεται… Για τα σημαντικά προβλήματα που παρατηρούνται στην εν λόγω στρατιωτική μονάδα, που αποτελεί σημείο αναφοράς για τον Πύργο, εκ μέρους του συλλόγου ΥΕΘΑ έχουν σταλεί υπομνήματα τόσο στον καταγόμενο από την περιοχή διευθυντή Τεχνικού του ΓΕΣ κ. Κων. Καλαματιανό, όσο και στον ίδιο τον αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Στρατού κ. Χαρ. Λαλούση, χωρίς ωστόσο να υπάρχει «ούτε φωνή, ούτε ακρόαση…». Με τον τελευταίο μάλιστα είχε συναντηθεί πριν ακριβώς έναν χρόνο ο δήμαρχος Πύργου κ. Παν. Αντωνακόπουλος, ο οποίος έλαβε τη διαβεβαίωση από τον αρχηγό του ΓΕΣ πως «η ΣΕΤΤΗΛ δεν μετακινείται αλλά θα αναβαθμιστεί…». Παρόμοια ήταν και η τοποθέτηση του Γενικού Επιθεωρητή Στρατού-Διοικητή Δόγματος και Εκπαίδευσης, Αντιστράτηγου κ. Νικόλαου Φλάρη, ο οποίος πριν λίγες ημέρες ήλθε στον Πύργο όπου είχε συναντήσεις με τον δήμαρχο και άλλους τοπικούς και στρατιωτικούς φορείς.

Εικόνα διαρκούς συρρίκνωσης… Ωστόσο παρά τις συνεχείς διαβεβαιώσεις των αρμοδίων πως η ΣΕΤΤΗΛ δεν μετακινείται από τον Πύργο, δυστυχώς η υπάρχουσα κατάσταση εντός της μονάδας φανερώνει από μόνη της την εικόνα της διαρκούς συρρίκνωσης του προσωπικού, καθώς και των δραστηριοτήτων που η μονάδα έχει υπό την αρμοδιότητά της. «Πριν ακριβώς από έναν χρόνο στη συνάντηση που είχε ο δήμαρχος Πύργου στο ΥΕΘΑ με τον αρχηγό του ΓΕΣ, ο τελευταίος είχε δηλώσει ότι όχι μόνο η ΣΕΤΤΗΛ παραμένει, αλλά και θα αναβαθμιστεί. Έναν και πλέον χρόνο μετά δεν έχω δει καμία αναβάθμιση… Εκτός αυτού με υπόμνημα που απέστειλα αρχικά προς το διευθυντή Τεχνικού του ΓΕΣ κ. Καλαματιανό για στελέχωση της ΣΕΤΤΗΛ, δεν υπάρχει καμία λύση στο πρόβλημα. Κι εν συνεχεία του παρουσίασα υπόμνημα με τις θέσεις του συλλόγου προκειμένου η ΣΕΤΤΗΛ να αναβαθμιστεί και πάλι δεν έχουμε λάβει απάντηση επί των συγκεκριμένων προτάσεων. Μετά από αυτό κάναμε έγγραφο με τα ίδια θέματα στον αρχηγό του ΓΕΣ τον κ. Λαλούση, για επίλυση των προβλημάτων και μέχρι στιγμής δεν έχουμε και από εδώ λάβει απάντηση. Εκτός των παραπάνω ο σύλλογος με επιστολή του έχει ζητήσει με πρόσκλησή του από το Φεβρουάριο του 2022, να γίνει επίσκεψη του αρχηγού ΓΕΣ στη μονάδα της ΣΕΤΤΗΛ. Ούτε εδώ έχουμε λάβει απάντηση… Για λόγους αγανάκτησης και πικρίας προτίθεμαι να υποβάλλω την παραίτησή μου από πρόεδρος του συλλόγου υπαλλήλων ΥΕΘΑ στη διάθεση του υπουργού Εθν. Αμύνης κ. Παναγιωτόπουλου και το Γ.Γ. του υπουργείου κ. Οικονόμου. Ευχαριστώ όλους όσους τόσα χρόνια με στήριξαν με κάθε τρόπο στους αγώνες για τη διατήρηση και αναβάθμιση της μονάδας», ανέφερε ο κ. Δημήτρουλας.

Τι ζητάει ο σύλλογος ΥΕΘΑ

Επιτακτική χαρακτηρίζεται στα υπομνήματα του συλλόγου ΥΕΘΑ Ν. Ηλείας, η ανάγκη για την ενίσχυση της ΣΕΤΤΗΛ με στρατιωτικό προσωπικό, καθώς και την πρόσληψη μόνιμων υπαλλήλωνεκπαιδευτών, τη στιγμή που υπάρχει σημαντικό πρόβλημα με τις τοποθετήσεις αξιωματικών και υπαξιωματικών, καθώς και με τις συνταξιοδοτήσεις πολλών εργαζομένων. Ο σύλλογος ΥΕΘΑ ζητάει να έλθουν στη μονάδα κατάλληλοι αξιωματικοί από τη σχολή Ευελπίδων, όπως και υπαξιωματικοί για να συνδράμουν ενεργά στην εκπαίδευση, αφού χωρίς εκπαιδευτές δεν βγαίνει σε πέρας η αποστολή της σχολής. Επίσης ζητάει να ενισχυθεί η μονάδα με εκπαιδευόμενους στρατιώτες, όπως προβλέπει ο οργανισμός της σχολής, πέντε από την κάθε ειδικότητα του στρατού, προκειμένου να λαμβάνουν έγγραφα που θα μπορούν να τα χρησιμοποιήσουν στην ιδιωτική τους ζωή, ως επιπλέον προσόν για την αγορά εργασίας.

Ροή ειδήσεων

Advertisement