Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
Connect with us

Αθλητισμός

ΝΟΠ: Έφυγε από τη ζωή ο παλιός αθλητής Νίκος Λουκάτος

Δημοσιεύθηκε

στις

Έφυγε από την ζωή ο παλαίμαχος αθλητής και προπονητής του ΝΟΠ για δύο θητείες Νίκος Λουκάτος.

Τίμησε το σκουφάκι του ΝΟΠ και είχε παρουσία στην Εθνική ομάδα μαζί με Νίκο Μολόχα και Γιάννη Θεοδωρακόπουλο.

Ως προπονητής του ΝΟΠ είχε οδηγήσει την τότε ομάδα Πόλο του ΝΟΠ που είχε έδρα το Κολυμβητήριο του Ζαπείου (Παπαροδόπουλος, Λαχανιώτης, Κακουλίδης, Κλαουδάτος, Βασιλείου, Οικονόμου, Αναστασόπουλος, Πετρούτσος) στην κατάκτηση της 3ης θέσης (1970-1971), αλλά και αργότερα το 1976-1977 και με το άνοιγμα του κολυμβητηρίου της Αγυιάς 81-82 και τον είχε διαδεχθεί ο Νίκος Βασιλείου).

Στην συνέχεια διετέλεσε προπονητής του Ολυμπιακού με σημαντικές επιτυχίες. Το 1992 ο Ολυμπιακός θα επιστρέψει στην κορυφή του ελληνικού πόλο, κατακτώντας το πρώτο νταμπλ στην ιστορία του.

Με προπονητή τον Νίκο Λουκάτο και σημαντικότερους παίκτες τους Μάκη Βολτυράκη, Θοδωρή Βλάχο, Κώστα Λούδη, Κυριάκο Γιαννόπουλο, Νίκο Βενετόπουλο (πρώτο σκόρερ του πρωταθλήματος για τρεις συνεχόμενες χρονιές 1991, 1992, 1993), Αντώνη Αρώνη, Δημήτρη Κραβαρίτη, Θέμη Χατζή, Σάκη Πλατανίτη, Χάρη Παυλίδη και Ζαφείρη Τζίνη θα κατακτήσει το ενδέκατο Πρωτάθλημα αλλά και το πρώτο Κύπελλο Ελλάδας στην ιστορία του, μετά από νίκη με 9–8 επί του ΝΟ Πατρών στον μεγάλο τελικό.

Περισσότερα


Ροή ειδήσεων

Advertisement