Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Δένδιας από Πάτρα: «Να βάλουμε τα δυνατά μας και να πείσουμε την ελληνική κοινωνία ότι η κυβέρνηση δικαιούται μία νέα τετραετία»

Published

on

«Να βάλουμε τα δυνατά μας και να πείσουμε την ελληνική κοινωνία ότι η κυβέρνηση δικαιούται μία νέα τετραετία», προέτρεψε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας μιλώντας χθες στην εκδήλωση της ΔΕΕΠ Νέας Δημοκρατίας Αχαϊας για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας της, στο ξενοδοχείο «Αστήρ». Παράλληλα, έδωσε το στίγμα της ακολουθούμενης εξωτερικής πολιτικής της κυβέρνησης, σημειώνοντας ότι η ελληνική διπλωματία έχει περάσει στον 21ο αιώνα, η Ελλάδα έχει περάσεις στον 21ο αιώνα. Αρχικά ο Νίκος Δένδιας ανέφερε: «Είμαι εδώ με δύο ιδιότητες. Κατ’ αρχήν, του υπουργού Εξωτερικών της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη, αλλά επίσης, και με μία δεύτερη ιδιότητα, ενός ανθρώπου που από τα παιδικά του χρόνια εντάχθηκε, έζησε, μεγάλωσε, ανδρώθηκε μέσα σε αυτή την παράταξη. Αυτή η παράταξη είναι το σπίτι μου και η οικογένειά μου, γι’ αυτό εσείς είσαστε το σπίτι και η οικογένειά μου». Στη συνέχεια, έθεσε το διακύβευμα των επικείμενων εκλογών, επισημαίνοντας: «Είμαστε ένα λαϊκό κόμμα. Απευθυνόμαστε στον άνθρωπο του καθημερινού μόχθου. Αυτό είναι το εκλογικό μας σώμα. Αυτοί είναι οι κοινωνικοί μας συνομιλητές. Από αυτούς θα ζητήσουμε την εμπιστοσύνη τους για μια νέα τετραετία Μητσοτάκη. Έχουμε ένα πολύ ισχυρό εργαλείο. Όχι υποσχέσεις ή λόγια ή σκέψεις ή οράματα ή ιδεολογήματα, αλλά κάτι πιο απλό και πολύ πιο απτό: τι κάναμε μέχρι σήμερα. Πού παραλάβαμε τη χώρα και πού παραδίδουμε τη χώρα μας στον εντολέα μας, τον ελληνικό λαό, ζητώντας την ανανέωση της εμπιστοσύνης του».

«ΠΡΩΤΟΦΑΝΗΣ Η ΚΡΙΣΗ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΟΥΡΚΙΚΑ»

Όπως ήταν αναμενόμενο, ο Νίκος Δένδιας αναφέρθηκε εκτενώς στον τομέα της αρμοδιότητας του, την εξωτερική πολιτική, δίνοντας έμφαση στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, τις οποίες περιέγραψε με τα πλέον μελανά χρώματα, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Οι διαφορές με την Τουρκία υπήρχαν πάντα και πολλές φορές οξύτατες. Αλλά ακόμη και κατά τη διάρκεια της τουρκικής εισβολής στην Κυπριακή Δημοκρατία, το 1974, οι κρίσεις ήταν χρονικά περιορισμένες. Ο Αττίλας 2 έγινε τον Αύγουστο του 1974. Τον Σεπτέμβριο ο Κωνσταντίνος Καραμανλής μιλούσε με τον Ετζεβίτ. Αυτό που είναι πρωτοφανές και συμβαίνει τώρα είναι η διάρκεια της κρίσης. Μια κρίση που διαρκεί τριάμισι χρόνια και η Ελλάδα πρέπει να λειτουργήσει σε ένα περιβάλλον που ο νατοϊκός της σύμμαχος την απειλεί ότι θα έρθει νύχτα». Στο πλαίσιο αυτό, όπως ανέφερε, «διαμορφώσαμε μια πολυπαραγοντική εθνική στρατηγική, και διαμορφώσαμε μια δυνατότητα διπλωματικής, οικονομικής, στρατιωτικής ισχυροποίησης της πατρίδας μας για να αποτρέψουμε προκαταβολικά, οποιαδήποτε σκέψη εφαρμογής του αναθεωρητικού προτύπου, το οποίο φύεται στην ανατολική πλευρά του Αιγαίου, και το οποίο εκπέμπεται εναντίον μας, σχεδόν σε καθημερινή βάση σαν οξεία απειλή».

Ροή ειδήσεων

Advertisement