Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Αγορά με όψη… καρναβαλική-Προχωρά η συνεργασία εμπόρων δήμου για πληθώρα εκδηλώσεων με επίκεντρο την αγορά της Πάτρας κατά το τελευταίο τριήμερο της Αποκριάς

Published

on

Μέσα στην επόμενη εβδομάδα αναμένεται να οριστικοποιηθεί η τελική απόφαση του Εμπορικού και Εισαγωγικού Συλλόγου της Πάτρας σε σχέση με τις εορταστικές εκδηλώσεις που θα διοργανωθούν κατά την κορύφωση της φετινής Αποκριάς, με την πόλη της Πάτρας διεκδικεί και πάλι τον τίτλο της «Βασίλισσας του Καρναβαλιού» τον οποίο… αφαίρεσε εδώ και μια διετία ο Covid-19.

Οι εκτιμήσεις για μεγάλη αύξηση της επισκεψιμότητας -ήδη το 90% των διαθέσιμων καταλυμάτων της Πάτρας έχουν καλυφθεί για το τελευταίο τριήμερο της φετινής Αποκριάς, 25-27 του μηνός ενώ δεκάδες ημερήσιες εκδρομές διοργανώνονται από γραφεία όλης της χώρας για  την τελευταία Κυριακή 26 Φεβρουαρίου- επισπεύδουν τον προγραμματισμό των εμπόρων που θέλουν να προσφέρουν «καρναβαλικό χρώμα» στην αγορά αλλά και να τονώσουν την κίνηση των ημερών στα καταστήματα της πόλης.

Ήδη όπως έγραψε η «Γ» η παράταξη «Εμπορική Ανανέωση» έσπευσε να ανταποκριθεί και κατέθεσε σειρά προτάσεων, μετά και την δημοσιοποίηση της πρόθεσης του προέδρου του Συλλόγου Κώστα Ζαφειρόπουλου για μια νέα πρωτοβουλία συνδυασμού του κορυφαίου θεσμού της πόλης, με την τόνωση της τοπικής αγοράς.

Στα πλαίσια της ενεργούς συμμέτοχη του ύ Συλλόγου στον κορυφαίο θεσμό της πόλης», η Εμπορική Ανανέωση ζητά πεζοδρόμηση κεντρικών οδών την τελευταία Παρασκευή και Σάββατο του Καρναβαλιού, διευρυμένο συνεχές ωράριο καταστημάτων για την ίδια περίοδο και δωρεάν μεταφορά επισκεπτών μέσω του υπεραστικού ΚΤΕΛ από όμορους δήμους  και μέσω του αστικού ΚΤΕΛ με λεωφορεία, προς το κέντρο και αντίστροφα.

Στις προτάσεις που κατατέθηκαν περιλαμβάνεται και η συνεργασία με γκρουπ για την παραχώρηση στολών και αξεσουάρ για προβολή στις βιτρίνες των τοπικών επιχειρήσεων, με στόχο το εμπορικό κέντρο να αποτελέσει ένα ζωντανό καρναβαλικό μουσείο για τους επισκέπτες.

Τονίζεται ότι φέτος η κορύφωση της Αποκριάς συνδυάζεται με την λήξη του θεσμού των χειμερινών εκπτώσεων με τα μαγαζιά της πόλης να ετοιμάζουν καρναβαλικές προσφορές και για τους επισκέπτες της Πάτρας!

ΕΠΑΦΗ ΜΕ ΔΗΜΟ

Στα πλαίσια επαφών που έχουν ήδη πραγματοποιηθεί η πρόεδρος του Κοινωφελούς Οργανισμού (ΚΕΔΗΠ) Καρναβάλι Πάτρας Ήρα Κουρή εκδήλωσε την πρόθεση να συνδράμει προκειμένου να αποκτήσει η αγορά της Πάτρας «καρναβαλικό χρώμα» με παραχώρηση καρναβαλικών στολών που φυλάσσονται από παλαιότερες διοργανώσεις ενώ παράλληλα θα επιτραπεί σε καρναβαλικά πληρώματα να δηλώσουν έδρα παρουσίας εντός καταστημάτων της πόλης. Επίσης ο δήμος με τον Εμπορικό θα προμηθεύσουν δεκάδες κούκλες (κρεμάστρες) προκειμένου βιτρίνες καταστημάτων να στολιστούν με φορεμένη καρναβαλική ενδυμασία.

Ο Εμπορικός Σύλλογος θεωρεί ότι με αυτόν τον τρόπο θα επιστρέψει δυναμικά από φέτος ο Διαγωνισμός Καρναβαλικής Βιτρίνας ενώ παράλληλα θα δοθούν και τα σχετικά βραβεία.

Επίσης θεωρείται δεδομένο ότι Δήμος και Έμποροι θα συνεργαστούν για να υπάρξει δωρεάν μεταφορά επισκεπτών από το Δημοτικό Παρκινγκ της Ηρώων Πολυτεχνείου, στην Πάτρα. Η ανταπόκριση του λεωφορείου από Αγυιά προς Κέντρο θα είναι συνεχής με δρομολόγια τουλάχιστο ανά μισή ώρα.

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙΚΗΣ ΒΙΤΡΙΝΑΣ

Με τις «CarnivalDays» ανοίγει ένας νέος κύκλος σεμιναρίων με θέμα το Πατρινό Καρναβάλι από το CreativeHub Πάτρας μέσω του Επιμελητηρίου Αχαΐας με το 15ο σεμινάριο της σειράς των 24 σεμιναρίων και εργαστηρίων που απευθύνονται αποκλειστικά σε δημιουργούς, καλλιτέχνες, οργανισμούς και εταιρείες του πολιτιστικού και δημιουργικού κλάδου. Το σεμινάριο πραγματοποιείται σε συνεργασία με τον Εμπορικό Σύλλογο Πάτρας και έχει τίτλο «Καρναβαλική διακόσμηση – Καρναβαλική Βιτρίνα». Θα πραγματοποιηθεί αύριο Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2023 στις 18:00-20:00 στο MosaicHub (Ερμού 112, Μαρκάτο, Πάτρα) με κεντρική εισηγήτρια την Χριστίνα Ανδρικοπούλου, υπεύθυνη του καλλιτεχνικού εργαστηρίου «Ονείρου δράσεις

Ροή ειδήσεων

Advertisement