Παρασκευή 2 Ιουνίου 2023
Connect with us

Ελλάδα

Επείγουσα αεροδιακομιδή βρέφους από την Ελλάδα στην Ιταλία για μεταμόσχευση καρδιάς

Δημοσιεύθηκε

στις

Ενα βρέφος 18 μηνών μεταφέρθηκε με επείγουσα αεροδιακομιδή από την Ελλάδα στην Ιταλία, ώστε να υποβληθεί σε μεταμόσχευση καρδιάς, αφού αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα.

Πρόκειται για μια επείγουσα επιχείρηση που έγινε στις 23/1 και οργανώθηκε με τη συνεργασία του ΕΚΑΒ, του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων (ΕΟΜ) και του Ωνασείου Καρδιοχειρουργικού Κέντρου (ΩΚΚ), βρέφος 18 μηνών, το οποίο νοσηλευόταν στο ΩΚΚ, με σοβαρό καρδιολογικό πρόβλημα, μεταφέρθηκε στο μεταμοσχευτικό κέντρο της Μπολόνιας της Ιταλίας, όπου και θα αναμένει συμβατό καρδιακό μόσχευμα.

Στο συγκεκριμένο μεταμοσχευτικό κέντρο, έχουν ήδη μεταμοσχευτεί επιτυχώς μικροί ασθενείς από την Ελλάδα, βάσει διακρατικής συμφωνίας μεταξύ Ελλάδας και Ιταλίας σε θέματα μεταμοσχεύσεων, με σκοπό τη βέλτιστη και έγκαιρη αντιμετώπιση ειδικών περιπτώσεων ασθενών που χρήζουν μεταμόσχευσης.

Μάλιστα, σύμφωνα με την ΕΡΤ, οι μικροί ασθενείς που χρήζουν μεταμόσχευσης καρδιάς, πνευμόνων ή ήπατος στην Ελλάδα, εξυπηρετούνται άμεσα και με άριστα αποτελέσματα από μεταμοσχευτικά κέντρα της Ιταλίας, τα οποία λόγω πολλαπλάσιου πληθυσμού, συγκεντρώνουν μεγαλύτερο αριθμό παιδιατρικών μοσχευμάτων.

Advertisement

Ροή ειδήσεων

Advertisement