Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
Connect with us

Μαγειρική

Τραχανόρυζο         

Δημοσιεύθηκε

στις

 

 

Υλικά (για 4 άτομα)

1.000 γρ. φρέσκο σπανάκι, χοντροκομμένο

1 κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο

1 πράσο, ψιλοκομμένο

3 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα

4 κουτ. σούπας άνηθο, ψιλοκομμένο

3 κουτ. σούπας μαϊντανό, ψιλοκομμένο

80 γρ. τραχανά ξινό

60 ml ε.π. ελαιόλαδο

150 γρ. χυμό τομάτας

200 ml νερό

γιαούρτι, για το σερβίρισμα

αλάτι, φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση:

Σε μια βαθιά πλασοτέ κατσαρόλα ρίχνετε 2 κουταλιές της σούπας από το ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι, τα κρεμμυδάκια και το πράσο για 3΄. Προσθέτετε το σπανάκι και ανακατεύετε με ξύλινη κουτάλα μέχρι να μαραθεί. Προσθέτετε τη τομάτα, τα μυρωδικά, αλάτι, πιπέρι και μαγειρεύετε για 10΄. Τέλος προσθέτετε τον τραχανά, το υπόλοιπο ελαιόλαδο και αναλόγως τα υγρά που έχει βγάλει το σπανάκι προσθέτετε το νερό. Μαγειρεύετε για 10΄ ακόμη και αποσύρετε. Σερβίρετε το φαγητό με γιαούρτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Περισσότερα


Ροή ειδήσεων

Advertisement