Μαγειρική
Τραχανόρυζο
Υλικά (για 4 άτομα)
1.000 γρ. φρέσκο σπανάκι, χοντροκομμένο
1 κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο
1 πράσο, ψιλοκομμένο
3 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
4 κουτ. σούπας άνηθο, ψιλοκομμένο
3 κουτ. σούπας μαϊντανό, ψιλοκομμένο
80 γρ. τραχανά ξινό
60 ml ε.π. ελαιόλαδο
150 γρ. χυμό τομάτας
200 ml νερό
γιαούρτι, για το σερβίρισμα
αλάτι, φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
Εκτέλεση:
Σε μια βαθιά πλασοτέ κατσαρόλα ρίχνετε 2 κουταλιές της σούπας από το ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι, τα κρεμμυδάκια και το πράσο για 3΄. Προσθέτετε το σπανάκι και ανακατεύετε με ξύλινη κουτάλα μέχρι να μαραθεί. Προσθέτετε τη τομάτα, τα μυρωδικά, αλάτι, πιπέρι και μαγειρεύετε για 10΄. Τέλος προσθέτετε τον τραχανά, το υπόλοιπο ελαιόλαδο και αναλόγως τα υγρά που έχει βγάλει το σπανάκι προσθέτετε το νερό. Μαγειρεύετε για 10΄ ακόμη και αποσύρετε. Σερβίρετε το φαγητό με γιαούρτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.