Connect with us

Μαγειρική

Τυρόπιτα στο τηγάνι με δύο τυριά       

Published

on

 

 

Υλικά (για 4 άτομα)

2 χωριάτικα φύλλα

6 κουταλιές ελαιόλαδο

4 κουταλιές γάλα ή νερό

150 γρ. τυρί φέτα ή 1 κούπα μυζήθρα

70 γρ. τυρί κρέμα δηλ. 1 κουταλιά γεμάτη ή γιαούρτι στραγγιστό

προαιρετικά 1 αβγό

Εκτέλεση:

Ξεπαγώνετε 1 πακέτο χωριάτικα φύλλα τουλάχιστον 2 ώρες νωρίτερα. Κομματιάζετε το τυρί και ανακατεύετε με την κρέμα τυριού. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι βάζετε 1-2 κουταλιές λάδι και το αλείφετε παντού με πινέλο σε όλη την επιφάνεια του και τα τοιχώματα. Τοποθετείτε το 1ο φύλλο χαλαρά αφήνοντας να εξέχουν οι άκρες και βάζετε 1-2 κουταλιές λάδι. Απλώνετε προσεκτικά τη γέμιση παντού στο φύλλο. Βάζετε από πάνω το 2ο φύλλο πάλι χαλαρά και το λαδώνετε με 2 κουταλιές λάδι και κλείνετε με τις άκρες που εξέχουν, τις οποίες βρέχετε με μια κουταλιά λάδι. Βρέχετε την πίτα γύρω-γύρω με το γάλα ή το νερό. Ανάβετε το μάτι της κουζίνας στην αρχή στο 1ο λεπτό σε δυνατή φωτιά και μετά κατεβάζετε σε μέτρια. Κουνάτε πότε-πότε το τηγάνι όπως κάνετε με την ομελέτα ελέγχοντας από κάτω αν ψήθηκε. Μετά από 5-6 λεπτά που έχει πάρει χρυσόξανθο χρώμα βάζετε μια πιατέλα και γυρνάτε ανάποδα την πίτα και την ξαναβάζετε στο τηγάνι από την άψητη πλευρά να ακουμπά. Αν είναι στεγνή πριν τη γυρίσετε προσθέτετε 1 κουταλιά λάδι στα σημεία που σας φαίνεται στεγνή. Κουνάτε γύρω-γύρω το τηγάνι και μετά από 5΄ αφού ελέγξετε ότι έχει ψηθεί τη βγάζετε και τη σερβίρετε.

Ροή ειδήσεων

Advertisement