Connect with us

Χωρίς κατηγορία

Κοτόπουλο λεμονάτο με πατάτες στο τηγάνι          

Published

on

 

 

Υλικά (για 4 άτομα):

 

700 γρ. μπούτι κοτόπουλου

600 γρ. πατάτες

3-4 κ.σ. ελαιόλαδο

2 κ.σ. μουστάρδα, απαλή

1 κ.σ. ρίγανη, αποξηραμένη

χυμό λεμονιού, από 1 λεμόνι

1 κ.σ. μέλι

100 γρ. νερό

2 σκ. σκόρδο

1 κ.σ. δεντρολίβανο, φρέσκο, ψιλοκομμένο

αλάτι

πιπέρι

Για το σερβίρισμα

ρίγανη, φρέσκια

πιπέρι , φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση:

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 160°C στον αέρα. Τοποθετείτε ένα τηγάνι διαμέτρου 28 εκ. σε μέτρια φωτιά. Φοράτε γάντια, κόβετε σε ένα ξύλο κοπής τα μπούτια κοτόπουλου στη μέση στο σημείο της ένωσης και χαράζετε με το μαχαίρι σε διάφορα σημεία. Μεταφέρετε το κοτόπουλο στο τηγάνι με τη μεριά της πέτσας προς τα κάτω και ρίχνετε αλάτι, πιπέρι και 1 κ.σ. ελαιόλαδο.Σοτάρετε για 4-5 λεπτά γυρνώντας το κοτόπουλο με μια τσιμπίδα για να ψηθεί καλά. Αφαιρείτε το κοτόπουλο από το τηγάνι και το αφήνετε στην άκρη. Χωρίς να τις ξεφλουδίσετε, κόβετε τις πατάτες σε κομμάτια και τις ρίχνετε στο τηγάνι. Σοτάρετε μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα και ανακατεύετε ανακινώντας το τηγάνι. Μεταφέρετε το κοτόπουλο πίσω στο τηγάνι και το τοποθετείτε πάνω στις πατάτες. Ρίχνετε σε ένα μπολ τη μουστάρδα, 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο, τη ρίγανη, τον χυμό λεμονιού, το μέλι, το αλάτι και το πιπέρι. Ανακατεύετε με ένα κουτάλι και ρίχνετε το μείγμα στο τηγάνι πάνω από το κοτόπουλο.Σβήνετε με το νερό. Προσθέτετε ολόκληρες τις σκελίδες σκόρδου και ολόκληρο το δεντρολίβανο. Αποσύρετε το τηγάνι από τη φωτιά και το μεταφέρετε στον φούρνο. Ψήνετε για 45 λεπτά. Προαιρετικά στον μισό χρόνο ανακατεύετε τις πατάτες. Αφαιρείτε το τηγάνι από τον φούρνο, και σερβίρετε με φρέσκια ρίγανη και πιπέρι.

Ροή ειδήσεων

Advertisement