Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

ΑΧΑΪΑ: Φαρμακείο ΕΟΠΥΥ χωρίς… φάρμακα! – Ασθενείς «όμηροι» της γραφειοκρατίας

Published

on

Μία διοικητική πράξη στερεί από τους χιλιάδες κατοίκους της Αιγιάλειας και των Καλαβρύτων τη δυνατότητα της άμεσης πρόσβασης σε φαρμακείο του ΕΟΠΠΥ.

Το τραγελαφικό είναι ότι η δομή υπάρχει στο Αίγιο και μάλιστα στελεχώνεται από δύο υπαλλήλους πανεπιστημιακής εκπαίδευσης (φαρμακοποιό και διοικητικό) αλλά τα ράφια του φαρμακείου δεν διαθέτουν κανένα σκεύασμα.

Το χειρότερο δε είναι ότι από τις αρχές του χρόνου έχει σταματήσει να αποτελεί και σημείο διανομής. Δηλαδή οι δύο υπάλληλοι συγκέντρωναν τις συνταγές των πολιτών και φρόντισαν να τους αποστέλλονται τα φάρμακα από το φαρμακείο του ΕΟΠΥΥ της Πάτρας. «Επειδή μάλιστα πηγαίναμε και κάναμε εφημερίας στην Πάτρα, φροντίζαμε να μεταφέρουμε και τα φάρμακα ώστε να εξυπηρετούμε άμεσα τους συμπολίτες μας. Πλέον έχουμε σταματήσει κι έτσι υπάρχει μεγάλη καθυστέρηση στην παράδοσή τους» περιγράφει στην «Πελοπόννησο» η διοικητική υπάλληλος Μαρία Φάκου.

Η προβληματική αυτή λειτουργία είναι γνωστή και στην ηγεσία του υπουργείου Υγείας και στη διοικήτρια του ΕΟΠΠΥ η οποία έχει επισκεφτεί το «φαρμακείο» του Αιγίου δύο φορές. Όλοι αναγνωρίζουν την αναγκαιότητα της αυτόνομης λειτουργίας του αλλά κανείς δεν κάνει αυτό που πρέπει.

«Το φαρμακείο καλύπτει την Αιγιάλεια, τα Καλάβρυτα και τη μισή Κορινθία. Εξυπηρετούμε 750 ασθενείς θα μπορούσαμε να εξυπηρετούμε 1.000 με 2.000. Σήμερα όμως δεν εξυπηρετούμε κανέναν. Τόσο δύσκολο είναι να γίνει αυτή η διοικητική πράξη για να λειτουργήσει ως αυτόνομο το φαρμακείο μας και να εξυπηρετούνται οι πολίτες; Επικοινωνούν μαζί μας και δεν γνωρίζουμε τι να τους απαντήσουμε. Ο ασθενής έχει ανάγκη το φάρμακό του σήμερα. Είναι ανεπίτρεπτο να αναγκάζεται να έρθει στην Πάτρα από την Αιγιάλεια ή τα Καλάβρυτα για να το πάρει» σημειώνει η κ. Φάκου υπογραμμίζοντας ότι:

«Είμαστε πλήρως εξοπλισμένοι δεν χρειάζονται χρήματα να αυτονομηθούμε. Να φανταστείτε ότι φέτος μας έστειλαν καινούργιο εξοπλισμό. Για ποιο λόγο αφού δεν αξιοποιείται;».

Ροή ειδήσεων

Advertisement