Παρασκευή 2 Ιουνίου 2023
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Εξαφανισμένοι για το «409»

Εκπνέει το περιθώριο να παραμείνει το ακίνητο στην τοπική κοινωνία και ο Δήμος προειδοπoιεί…

Δημοσιεύθηκε

στις

Παρά τις συνεχείς προσπάθειες του Δημάρχου Πατρέων, Κώστα Πελετίδη, να επικοινωνήσει με τον Υφυπουργό Άμυνας, Νίκο Χαρδαλιά, προκειμένου να οριστεί συνάντηση για το θέμα του «409» πρώην Στρατιωτικού Νοσοκομείου, το οποίο η κυβέρνηση θέλει να παραδώσει σε ιδιώτες, αυτό μέχρι σήμερα έχει καταστεί αδύνατον.

Σε λίγες ημέρες θα διεξαχθεί ο ηλεκτρονικός διαγωνισμός για την εκμίσθωση του ακινήτου, με τους τοπικούς φορείς να έχουν εκφράσει την κάθετη αντίθεσή τους, ζητώντας οι κτιριακές εγκαταστάσεις του πρώην στρατιωτικού Νοσοκομείου να παραμείνουν στην πόλη και να αξιοποιηθούν προς όφελος της τοπικής κοινωνίας.

Σε ανακοίνωση του Δήμου Πατρέων, αναφέρεται πως «είναι φανερό ότι ο Υφυπουργός κρύβεται, γιατί έχει δρομολογήσει τον διαγωνισμό για τις 22 Φεβρουαρίου. Με τη στάση της αυτή, η κυβέρνηση και συγκεκριμένα ο κ. Χαρδαλιάς, αποδεικνύουν ότι περιφρονούν τον Πατραϊκό λαό.

Η Δημοτική Αρχή έχει ενημερώσει με επιστολές, τον Πρωθυπουργό και τον Υφυπουργό Άμυνας, ότι η πόλη και οι φορείς της ζητούν να ακυρωθεί η δημοπρασία και να ξεκινήσουν οι διαδικασίες αξιοποίησης του κτιρίου για τις υγειονομικές ανάγκες της περιοχής. Η παραχώρηση του νοσοκομείου σε ιδιώτες αποτελεί εχθρική για τον λαό της Πάτρας ενέργεια και αιτία «πολέμου».

Προειδοποιούμε την κυβέρνηση, ότι οι όποιες ενέργειές τους, αν θέλουν να έρθουν σε σύγκρουση με τις επιλογές του πατραϊκού λαού, θα φροντίσουμε να μείνουν στα χαρτιά. Θα βρουν απέναντί τους τη Δημοτική Αρχή, καθώς και τους μαζικούς λαϊκούς φορείς».

 

Advertisement

Ροή ειδήσεων

Advertisement