Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Το 35% των περιστατικών αφορούσε μέθη…

Ο απολογισμός του καρναβαλικού τριημέρου από το Περιφερειακό Τμήμα Πατρών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού

Published

on

Tα απολογιστικά στοιχεία των παρεμβάσεων του, το τελευταίο τριήμερο της Αποκριάς, έδωσε χθες στη δημοσιότητα το Περιφερειακό Τμήμα Πατρών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.

Ο απολογισμός έγινε με καθυστέρηση μιας εβδομάδας λόγω της τραγωδίας στα Τέμπη.
Σύμφωνα με τα στοιχεία, πό το μεσημέρι της Παρασκευής μέχρι και τα ξημερώματα της Καθαράς Δευτέρας οι 200 περίπου εθελοντές του Σώματος Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών του Τμήματος Πατρών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού προσέφεραν τις υπηρεσίες τους περιθάλποντας 592 καταγεγραμμένα περιστατικά, εκ των οποίων μόλις τα 10 χρειάστηκε να διακομιστούν σε νοσοκομείο ενώ τα υπόλοιπα αντιμετωπίστηκαν είτε στο πεδίο, είτε στον υγειονομικό σταθμό που είχε εγκατασταθεί στο αίθριο του Εσπέρου, στο άνω μέρος της πλατείας Γεωργίου.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που καταγράφηκαν, 328 ήταν άνδρες και 264 γυναίκες, με την μέγιστη πλειονότητα των περιστατικών να αφορούν νεαρούς ηλικίας από 18-30 ετών (465 περιστατικά) ενώ αντιμετωπίστηκαν και 44 περιστατικά που αφορούσαν ανήλικους.
Η πλειονότητα των περιστατικών αφορούσε μέθη (179 περιστατικά) και τραυματισμούς, είτε από ξένο σώμα (119) είτε από άλλου είδους τραυματισμούς (126), ενώ καταγράφηκαν 71 εγκαύματα, 14 αναπνευστικά και 83 μυοσκελετικά.
Αξίζει να αναφερθεί πως ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός με τους ακούραστους εθελοντές Σαμαρείτες-Διασώστες απέδειξε μια ακόμη φορά την σπουδαία προσφορά του στο Καρναβάλι μέσω της παροχής αξιόπιστων πρώτων βοηθειών συμβάλλοντας στην αποφυγή επιβάρυνσης των ΤΕΠ των Νοσοκομείων.
ΕΞΙ ΤΟΝΟΙ ΒΟΗΘΕΙΑΣ
Τέλος, να αναφερθεί πως την περ. Πέμπτη o ΕΕΣ Πάτρας απέστειλε 15 παλέτες (έξι τόνους) με είδη πρώτης ανάγκης για τον λαό της Τουρκίας και της Συρίας χάρη της συγκινητικής ανταπόκρισης του πατραϊκού λαού (επιχειρήσεις, οργανώσεις, εκπαιδευτικές μονάδες όλων των βαθμίδων και πολίτες) στο ανθρωπιστικό κάλεσμα.

Ροή ειδήσεων

Advertisement