Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Ηλεία: Μεγάλη επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. με τρεις συλλήψεις για τη ληστεία στο κοσμηματοπωλείο – Ετοίμαζαν χτυπήμα και στα ΕΛΤΑ

Published

on

Σε τρεις συλλήψεις προχώρησε η Αστυνομία στην Ηλεία μετά από μεγάλη αστυνομική επιχείρηση που έγινε με τη συνδρομή των ΕΚΑΜ.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του gnomip.gr, έχουν συλληφθεί τρία άτομα, δύο αλλοδαποί και ένας Έλληνας, οι οποίοι – σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛ.ΑΣ.- είναι οι δράστες της ένοπλης ληστείας σε κοσμηματοπωλείο στο κέντρο της Γαστούνης, το απόγευμα της Παρασκευής 3 Μαρτίου του 2023.
H μεγάλη επιχείρηση της Αστυνομίας έλαβε χώρα τα ξημερώματα της Τετάρτης, σε διαφορετικές τοποθεσίες στην Ηλεία.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η πολύ καλά οργανωμένη επιχείρηση των αστυνομικών του Τ.Α. Ήλιδας, στην οποία συνέδραμαν, δυνάμεις της ΕΚΑΜ, της ΟΠΚΕ Ηλείας και αστυνομικών από την Αχαΐα, ξεκίνησε στις 5.00 π.μ., με εφόδους σε ενοικιαζόμενα δωμάτια, όπου βρέθηκαν και τα όπλα.

ΠΩΣ ΕΓΙΝΕ Η ΕΝΟΠΛΗ ΛΗΣΤΕΙΑ ΣΤΟ ΚΟΣΜΗΜΑΤΟΠΩΛΕΙΟ
Υπενθυμίζουμε ότι δύο άτομα εισέβαλαν στο κοσμηματοπωλείο που βρίσκεται στην πλατεία Πεπελάση, κοντά στην Εθνική Τράπεζα και επέλεξαν να χτυπήσουν τις απογευματινές ώρες παρότι δεκάδες πολίτες ήταν εκείνη την ώρα στην αγορά.

Περίπου στις 19:30 οι δύο δράστες μετρίου αναστήματος φορώντας κουκούλες full face εισέβαλαν στο κοσμηματοπωλείο του οποίου η πόρτα ήταν ανοιχτή. Ο ένας δράστης ακινητοποίησε την ιδιοκτήτρια που καθόταν στο γραφείο της με τη χρήση πιστολιού και ο δεύτερος άρχισε να αδειάζει τις προθήκες.

Το χρηματοκιβώτιο του καταστήματος ήταν ανοιχτό αφού από εκεί είχε βγάλει η ιδιοκτήτρια τα κοσμήματα, όλα χρυσά μεγάλης αξίας.

Η ληστεία κράτησε ελάχιστα λεπτά χωρίς να γίνουν οι δράστες αντιληπτοί από τους περίοικους και στη συνέχεια έφυγαν πεζοί, χωρίς τη χρήση κάποιου οχήματος.

Αστυνομικοί του Α.Τ. Πηνειού και του Τμήματος Ασφαλείας Ήλιδας ξεκίνησαν έρευνες για την εξιχνίαση της υπόθεσης…

Νεότερη Ενημέρωση:

Διαβόητος κακοποιός που δρούσε στην Ηλεία με τους συνεργούς του, βρίσκεται πλέον στα χέρια της Αστυνομίας, μετά από οργανωμένη επιχείρηση.

Ισχυρές δυνάμεις με την ΕΚΑΜ από την Αθήνα, την ΟΠΚΕ Ηλείας και Αχαΐας και της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πύργου, βρέθηκαν στο πλευρό των ανδρών του Τμήματος Ασφαλείας Ήλιδας και συνεργάστηκαν για να εντοπίσουν και να συλλάβουν τον κακοποιό και τους συνεργούς του.

Πληροφορίες του ilialive.gr αναφέρουν πως η επιχείρηση αφορούσε κυρίως την υπόθεση της ληστείας σε κοσμηματοπωλείο της Γαστούνης, αρχές του Μαρτίου, από το οποίο είχαν αφαιρέσει κοσμήματα συνολικής αξίας 100.000 ευρώ.
Τηρούσαν σιγή ιχθύος

Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Ήλιδας, παρότι τηρούσαν σιγή ιχθύος και άφηναν να διαρρεύσει πως βρίσκονται στο σκοτάδι σε ότι αφορά τις έρευνες, είχαν εστιάσει σε συγκεκριμένα πρόσωπα.

Χρειάστηκε όμως μια καλά οργανωμένη επιχείρηση με ενισχύσεις έμπειρων δυνάμεων από την Αστυνομία για να προχωρήσουν στην υλοποίηση του σχεδίου. Και σύμφωνα με τις ίδιες πηγές υπάρχουν αρκετές συλλήψεις και προσαγωγές.

Ειδικότερα συνελήφθησαν πέντε άτομα (έλληνες και αλλοδαποί) οι οποίοι σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ετοίμαζαν χτύπημα με ληστεία στην πόλη του Πύργου.

Στην κατοχή των συλληφθέντων βρέθηκαν δύο πιστόλια, καθώς και ένα αυτοκίνητο με κλεμμένες πινακίδες από άλλο όχημα.

Οι Αρχές εκτιμούν πως οι δράστες – που είχαν εντοπιστεί τις προηγούμενες ημέρες στην περιοχή των ΕΛΤΑ Πύργου στην οδό Μανωλοπούλου- ετοίμαζαν χτύπημα σε χρηματαποστολή, ίσως και σήμερα Τετάρτη και αν επαληθευτεί κάτι τέτοιο, πραγματικά οι αστυνομικοί πρόλαβαν την δράση τους κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή.

Ροή ειδήσεων

Advertisement