Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
Connect with us

Τοπική αγορά

Παραγωγοί της Αχαΐας στην έκθεση Prowein 2023

Δημοσιεύθηκε

στις

Η μεγάλη αποδοχή που γνωρίζουν παγκοσμίως κρασιά από τους Αχαϊκούς αμπελώνες, οινοποιεία και αποσταγματοποιεία επιβεβαιώθηκε στη μεγαλύτερη έκθεση οίνων και ποτών στον κόσμο, Prowein 2023, η οποία διεξήχθη στο Ντίσελντορφ της Γερμανίας από τις 19 ως τις 21 Μαρτίου.

Το εθνικό περίπτερο το οποίο οργανώθηκε και υποστηρίχθηκε από την Ελληνική Εταιρεία Επενδύσεων και Εξωτερικού Εμπορίου (Enterprise Greece), φιλοξένησε σημαντικούς οινοποιούς από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και άλλα μέρη της χώρας και κατείχε περίοπτη θέση δίπλα σε παραδοσιακές δυνάμεις του κλάδους, όπως είναι η Ιταλία.

Με περισσότερες τοπικές ποικιλίες αμπέλου, η νέα γενιά ελληνικών κρασιών γνώρισε μεγάλη αναγνώριση το 2022, με τις εξαγωγές να αυξάνονται στις βασικές αγορές της Ευρώπης και στη Βόρεια Αμερική.
Πιστή στο ραντεβού για 20 συνεχόμενα χρόνια και με εντυπωσιακή παρουσία ήταν και φέτος η Cavino, η μεγαλύτερη εταιρεία παραγωγής οίνου και αποσταγμάτων του Αιγίου με το εμβληματικό Κτήμα Μέγα Σπήλαιο. Με δύο μεγάλα ξεχωριστά και με σύγχρονο σχεδιασμό περίπτερα, αποτέλεσε τη μεγαλύτερη ιδιωτική εμφάνιση και προβολή οίνων από την Ελλάδα στην έκθεση, κλέβοντας κυριολεκτικά τις εντυπώσεις.

Oι εκπρόσωποι της εταιρείας και οι οινολόγοι τ είχαν την ευκαιρία να υποδεχτούν κατά τη διάρκεια της ProWein εμπορικούς συνεργάτες και εκπροσώπους δικτύων από όλο τον κόσμο, γεγονός που προκύπτει από την επιτυχημένη παρουσία και διανομή που έχουν τα κρασιά τους σε 52 χώρες.

Εξαιρετικές κριτικές έλαβαν οι οίνοι του Κτήματος Μέγα Σπήλαιο, τόσο από τους εμπορικούς συνεργάτες της εταιρείας όσο και από όλους εκείνους που θέλησαν να γνωρίσουν τον ελληνικό αμπελώνα και να «υιοθετήσουν εμπορικά» νέες προτάσεις. Ξεχώρισαν για μία ακόμη χρονιά η σειρά Κτήμα Μέγα Σπήλαιο, τα CUVEE III, οι νέες ετικέτες Pinot Noir Βιδιανό-Αηδάνι και το ολοκαίνουργιο Mystic, ένα νέο αφρώδες κρασί τύπου brut.

Σημαντική ήταν η παρουσίαση της εταιρείας Cavino για τη στρατηγική που ακολουθεί στο πλαίσιο της βιωσιμότητας, με τα νέα πλάνα υποδομής και επενδύσεων για τη μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος. Στο πλαίσιο της έκθεσης η εταιρεία ανακοίνωσε την ολοκλήρωση της νέας υπερσύγχρονης μονάδας επεξεργασίας υγρών αποβλήτων, έργο που θα ωφελήσει μακροπρόθεσμα τις τοπικές κοινωνίες, διασφαλίζοντας τη βελτιστοποίηση της ποιότητας ζωής στην περιοχή.

Περισσότερα


Ροή ειδήσεων

Advertisement