Connect with us

Διεθνή

Σίλβιο Μπερλουσκόνι: Κρίσιμη αλλά σταθερή η κατάσταση της υγείας του – Παραμένει στην εντατική

Published

on

Σε κρίσιμη κατάσταση βρίσκεται ο Ιταλός πρώην πρωθυπουργός, Σίλβιο Μπερλουσκόνι, ο οποίος νοσηλεύεται στην εντατική με καρδιαγγειακά προβλήματα. Στο νοσοκομείο εισήχθη, πριν απόλίγες ώρες, με αναπνευστική δυσχέρεια.

Όπως δήλωσε ο Ιταλός υπουργός Εξωτερικών, Αντόνιο Ταγιάνι, ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι επικοινωνεί με τους γιατρούς και εισήχθη στο νοσοκομείο, το μεσημέρι, εξαιτίας λοίμωξης που, τις περασμένες ημέρες, δεν θεραπεύθηκε αποτελεσματικά.

Απόψε είναι πιθανόν να εκδοθεί ιατρικό ανακοινωθέν από το νοσοκομείο Σαν Ραφαέλε του Μιλάνου. Η όλη κατάσταση, σύμφωνα με πληροφορίες, κρίνεται κρίσιμη.

berlusconi-1

Όπως αναφέρει ο ιταλικός τύπος, στον Καβαλιέρε χορηγήθηκαν αντιβιοτικά, εξαιτίας πνευμονίας και η αναπνοή του, στην φάση αυτή υποστηρίζεται μηχανικά.

Στο νοσοκομείο, μεταξύ των άλλων, βρίσκονται η μεγαλύτερη κόρη του Μπερλουσκόνι, Μαρίνα, ο αδελφός του Πάολο Μπερλουσκόνι και η σύντροφός του Ιταλού πρώην πρωθυπουργού, Μάρτα Φασίνα.

Η Ιταλίδα πρωθυπουργός Τζόρτζια Μελόνι ευχήθηκε στον Μπερλουσκόνι να ξεπεράσει γρήγορα και αυτή την περιπέτεια της υγείας του και έγραψε στο Twitter “Forza Silvio” (κουράγιο, Σίλβιο).

Ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι νοσηλεύεται στο νοσοκομείο San Raffaele, με την κατάσταση του να κρίνεται κρίσιμη αλλά σταθερή.

«Έλα Σίλβιο, η Ιταλία σε περιμένει!», η ευχή που δημοσίευσε στο Facebook ο γραμματέας της Λέγκας, αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Υποδομών Ματέο Σαλβίνι με μια φωτογραφία που τον εικονίζει μαζί με τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι.

Τα σοβαρά προβλήματα υγείας του Μπερκλουσκόνι 

Ήταν Μάιος του 1997 όταν ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση για καρκίνο του προστάτη στο νοσοκομείο San Raffaele, το οποίο ο ίδιος βοήθησε να κατασκευαστεί, στα περίχωρα του Μιλάνου.

Ακολούθησαν πολλές νοσηλείες και επεμβάσεις. Το 2006 στην Αμβέρσα υποβλήθηκε σε επέμβαση στον μηνίσκο. Στα τέλη Νοεμβρίου του ίδιου έτους, νοσηλεύτηκε ύστερα από αδιαθεσία που αισθάνθηκε στο Μοντεκατίνι Τέρμε και τον επόμενο μήνα στο Κλίβελαντ του Οχάιο, όπου του εμφυτεύτηκε βηματοδότης.

Νοσηλεύτηκε στο San Raffaele και πάλι στις 13 Δεκεμβρίου του 2009, αφότου χτυπήθηκε στο πρόσωπο από αγαλματίδιο μετά την επίθεση από τον Μάσιμο Ταρτάγλια στη διάρκεια διαδήλωσης. Τα προβλήματα από την επίθεση συνεχίστηκαν καθώς ο Μπερλουσκόνι χρειάστηκε να υποβληθεί και σε άλλες επεμβάσεις, συμπεριλαμβανομένης και μίας στο σαγόνι, το 2011.

Το 2010, έκανε μια επέμβαση για τενοντίτιδα στο αριστερό του χέρι, ενώ το 2013 υποβλήθηκε σε επέμβαση οφθαλμολογικής φύσεως και το 2014 παρουσιάστηκε μια φλεγμονή στο γόνατό του.  Τον Δεκέμβριο του 2015, ο Μπερλουσκόνι χρειάστηκε να αντικαταστήσει τον βηματοδότη του,  ενώ το 2016, ο πρώην πρωθυπουργός υποβλήθηκε σε επέμβαση καταρράκτη και στη συνέχεια σε επέμβαση αντικατάστασης αορτικής βαλβίδας.

Ροή ειδήσεων

Advertisement