Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Εμπορικός Σύλλογος Πατρών: Απαράδεκτη η τροπολογία για επέκταση του ωραρίου

Published

on

Ο Εμπορικός και Εισαγωγικός Σύλλογος της Πάτρας συντονίστηκε χθες με τα τριτοβάθμια σωματεία (ΕΣΕΕ και ΓΣΕΒΕΕ) σε σχέση με την πρόσφατη τροπολογία που δίνει το δικαίωμα στους δημάρχους να επεκτείνουν έως και τις 6:00 το πρωί τα ωράρια λειτουργίας στα πλαίσια των γιορτών εμπορίου όπως οι «λευκές νύχτες».

«Το χειρότερο μας το άφησε για το τέλος η κυβέρνηση με μία ακόμη εχθρική πράξη για τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις της χώρας μας. Με μια μεταμεσονύκτια τροπολογία, εν μέσω προεκλογικής ουσιαστικά περιόδου, αποφασίστηκε χωρίς καμία διαβούλευση η νυχτερινή λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων από τις 21:00 το βράδυ μέχρι και τις 6:00 την επόμενη ημέρα!» αναφέρει σε σχετική ανακοίνωσή του ο Ε&Ε.Σ.Π. και συμπληρώνει: «Η σύμφωνη γνώμη Εμπορικού Συλλόγου και Δήμου για την 24ωρη λειτουργία δεν εξασφαλίζει την προστασία των μικρών επιχειρήσεων».
Σε σχέση και με την απόφαση για λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων δύο συνεχόμενες Κυριακές κατά την διάρκεια των χειμερινών εκπτώσεων του Ιανουαρίου αλλά και τρεις συνεχόμενες Κυριακές τον Δεκέμβρη όπως και την τελευταία Κυριακή του Νοεμβρίου ο Σύλλογος αναφέρεται σε «ένα ακόμη δώρο σε πολυεθνικές και μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους».
Επισημαίνοντας: «Βήμα- βήμα μεθοδικά προχωρούν στην πλήρη απελευθέρωση του ωραρίου, βήμα-βήμα προχωρούν στην κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας, με αντικατάσταση των Κυριακών των καταργημένων ενδιάμεσων εκπτώσεων».

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement