Connect with us

Οικονομία

Συντάξεις: Έρχονται αυξήσεις στην παράλληλη ασφάλιση – Η εκκρεμότητα με τα αναδρομικά

Published

on

Μετά από αρκετά χρόνια ξεκινά η διαδικασία καταβολής των προσαυξήσεων στους χιλιάδες συνταξιούχους με παράλληλη ασφάλιση, σύμφωνα με ανακοίνωση του Ενιαίου Δικτύου Συνταξιούχων.

Το ΕΝΔΙΣΥ υπενθυμίζει πως είναι σε εκκρεμότητα η εφαρμογή του νόμου στους συνταξιούχους πριν απ’ τον νόμο Κατρούγκαλου σχετικά με τον επανυπολογισμό απο 1-1-2019 και εντεύθεν, για το οποίο ήδη ο e-ΕΦΚΑ έχει παραδεχτεί στον εισαγγελέα ότι οι συνταξιούχοι δικαιούνται προσαύξηση στην σύνταξή τους σε ό,τι έχει σχέση με τον παράλληλο χρόνο που δεν έχει υπολογιστεί, ενώ οι εισφορές τους είναι πληρωμένες.

Μεταξύ άλλων, ωστόσο, τονίζει πως «η Διοίκηση του ΕΦΚΑ οφείλει να ενημερώσει άμεσα τους ασφαλισμένους, αναλυτικά, για την έναρξη της διαδικασίας». Προς το παρόν δεν έχει γίνει γνωστό από πότε θα αρχίσουν να μπαίνουν τα χρήματα, πόσες εκκρεμότητες θα καλύπτονται σε μηνιαία βάση και πόσα αναδρομικά.

Το ΕΝΔΙΣΥ εκτιμά ότι «ανέρχονται σε αρκετές χιλιάδες οι συνταξιούχοι, που περιμένουν επί σειρά ετών για να λάβουν τις προσαυξήσεις που τους αναλογούν, μαζί με τα αναδρομικά τους. Τα ποσά που οφείλονται, κυμαίνονται κατά μέσο όρο στα επίπεδα των 300 ευρώ μηνιαίως. Είναι προφανές ότι η διαδικασία πρέπει να εκκινήσει από τους συνταξιούχους εκείνους που αναμένουν να λάβουν την προσαύξησή τους, το μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Πρέπει να τηρηθεί η σειρά προτεραιότητας, με βάση το αίτημα απονομής σύνταξης».

Ροή ειδήσεων

Advertisement